• Anasayfa /
  • /
  • Vali Çeber:”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutluyorum”

Vali Çeber:”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutluyorum”

Vali Çeber:”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutluyorum”
09 Ocak 2024 15:55

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutluyoruz.
10 Ocak tarihi; halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda ve şartta büyük bir özveriyle icra ettikleri önemli görevler ve üstlendikleri büyük sorumluluklar ile hayatımızın her alanına dokunan basın mensuplarımızın haklarının yasal güvence altına alındığı, mesleklerinin anlamlandırıldığı ve onurlandırıldığı çok özel bir gündür.
İlimizde bu mesleği icra eden gazetecilerimizle her zaman birlikte yol yürüyoruz. Şehrimizi ve bölgemizi etkileyen deprem afetinden sonra vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışırken yanımızda olan gazetecilerimiz, şehitlerimizi ebediyete uğurlarken de yanımızdaydılar. Önemli proje tanıtımlarında da yanımızdaydılar, eğitim seferberliğinde hayırseverlerimizle imzaladığımız protokol törenlerinde de, gurur günümüz olan şehrimizin kurtuluş günü kutlamalarında da. Vatandaşlarımıza doğru bilgiyi ulaştırmaya çalıştığımız her yerde, her zaman vefakar gazetecilerimizle birlikteydik.
Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında çok önemli katkıları bulunan, görevlerini yerine getirirken büyük bir fedakârlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle meslek etiğini her şeyin üstünde tutan basın emekçilerimizin bu gayretleri, her türlü takdirin üzerindedir.
Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı ve doğru bilginin elzem olduğu günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; gazeteciliğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı diliyorum. 

Tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...