Gaziantep’e yeni Gasilhane müjdesi

Gaziantep’e yeni Gasilhane müjdesi
03 Nisan 2021 20:45 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, Şireci Cami yanındaki gasilhanenin bir ay içinde hizmete gireceğini açıkladı.

27haber’e mezarlık ve verilen hizmetlerle ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, yeni gasilhanenin tamamlanması ile birlikte önemli bir eksikliğin de giderileceğini dile getirdi.

MODERN BİR TESİS KURULUYOR

Hayırsever işadamı Ahmet Şireci tarafından yaptırılan Şireci Cami ve gasilhanenin son durumunu açıklayan Aksoy, “Şireci Camisi 2019’da tamamlandı. Mezarlığın yükünü alacak bir cami. Kendine has mimarisi ile de dikkat çekiyor. Cenaze namazı kılınan kısmı da yapıldı. İlk projede aslında Gasilhane kısmı ve morg vardı. Sıkıntı yaşanmaması için biraz gecikti. Şu anda hayırsever Şireci talimatı verdi. Bir ay içinde hizmete başlayacak. Kabası bitti, morg kısmı bitti. Gasilhane fayans taşları da döşendi. Modern bir tesis şeklinde kuruluyor” diye konuştu.

TRAFİK DE DÜZENLENECEK

Yapımı devam deden gasilhane ve Şireci Camisi etrafının da düzenlendiğine dikkat çeken Aksoy, “Önündeki park alanı da düzenleniyor. Cenazeye gelen vatandaşlar sıkıntı yaşamasın diye trafiği de düzenleyeceğiz. Gaziantep’e hayırlı olsun. Pandemi salgınında zor günlerden geçtik. Vakalarla birlikte cenazeler de pik yapmıştı. Normal zamanlardakinin iki katına çıkmıştı cenazeler. Sayın ,Valim başka gasilhaneler yapabilir miyiz diye arayış içindeydi. İnşallah gasilhane bitince iyi hizmetler verecek. Önemli bir yükü alacak” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA ÇALIŞTIK

Pandemi sürecinde daha fazla mesai yaptıklarına dikkat çeken Aksoy,  “Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında mesai saatleri 10:00-16:00 saatleri arası olarak düzenlendi. Ancak biz daha fazla mesai yaptık. Yoğun gayret gösterdik. Vatandaşın en hassas döneminde vatandaşın yanında olmak, cenazeyi Allah’ın rahmetine teslim etmek çok önem arz ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetleri konusunda birçok ili geçmiş durumda. Eksiklerimiz var mı diye diğer illerin mezarlıklarını da ziyaret ediyoruz. Biz farklı olduğumuzu görüyoruz. Bütün çabamız vatandaşın en hassas ve üzüntülü döneminde vatandaşın yanında olmak” diye konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

MANEVİ VE NURANİ ŞEYLERDE BÖLÜNME OLMAZ

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...