Gaziantep CHP Milletvekili Adaylarında Sürpriz Liste

Gaziantep CHP Milletvekili Adaylarında Sürpriz Liste
09 Nisan 2023 13:19

Tüm Türkiye hangi partinin hangi ilden kimleri milletvekili adayı göstereceğine odaklandı. Bugün resim olarak açıklanacak olan vekil listeleri konusunda heyecan doruktayken CHP’nin Gaziantep milletvekili aday listesi kamuoyuna sızdırıldı.

DEVA’NIN KAYA’SI CHP’NİN ÜÇÜNCÜ SIRASINDA

Gaziantep’te sürpriz isimlerden oluşan listede CHP İl eski başkanlarından Hasan Öztürkmen ilk sıraya yerleşirken ikinci sırada Melih Meriç yer aldı. Partinin sevilen ismi Reis Reisoğlu’nun dördüncü sırada yer alması dikkat çekerken DEVA Parti İl Başkanı Ertuğrul Kaya’nın üçüncü sıraya yerleştirilmesi ve beklentisi yüksek olan isimlerin ise 14 kişilik listenin dışında kalması CHP Gaziantep örgütünde kriz yaratacak gibi görünüyor.

AĞIR TOPLAR LİSTE DIŞI

Uzun yıllardan beri partiden vekillik beklentisi içine giren Bektaş Şarklı, Önder Alkurt ve daha birçok güçlü ismin Deva Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya’nın yanı sıra Saadet Partisi ve HDP’den isimlerin bile kendine yer bulduğu CHP Gaziantep milletvekili aday listesine girememekten dolayı partiye küsebilecekleri söyleniyor. Böylesi başarılı CHP’lilerin milletvekili aday listesinde yer alamaması kamuoyunda şaşkınlık yaratırken partililer arasında büyük bir moral bozukluğuna yol açtı.

YILMAZKAYA VE KAPLAN’IN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

CHP’nin Gaziantep vekil listesine mevcut milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’ın girememesi takdirle karşılanırken listedeki en doğru kararının bu olduğu partililer arasında konuşulmaya başlandı. Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, milletvekillikleri boyunca Gaziantep’in sorunlarından uzak ve şehirden kopuk bir siyaset yürütmüş, birçok kesimin tepkisini toplamıştı. Bu iki ismin CHP’nin milletvekili listesinde yer almaması Gaziantep’te sevinçle karşılandı.

SAADET VE HDP BİLE VAR

CHP’nin Gaziantep milletvekili aday listesinde Saadet Partili Mehmet İslam ve HDP’den Müslüm Şahinsoy bile yer bulurken CHP’nin uzun yıllardan beri hemen her kadrosuna adaylığını koyan isimlerin yine vekil aday listesine girememesi parti içinde kriz çıkaracak şeklinde yorumlanıyor.

İŞTE CHP’NİN GAZİANTEP LİSTESİ

1- Hasan Öztürkmen

2- Melih Meriç

3- Ertuğrul Kaya (DEVA)

4- Reis Reisoğlu

5- Adile Merve Altınbaş Yılmaz

6- Erdal Geçit

7- Selim Karahan

8- Müslüm Şahinsoy

9- Hasan Gül

10- Mehmet İslam (Saadet Partisi)

11- Ahmet İdris İnal

12- Fatma Müge Düşün

13- Gökhan Çeliktürk

14- Vicdan Aktaş

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...