Hakan Esen


UMUT VAR

Kendi kaderine terk edilmiş, çifte standart uygulanmış, adeta kocaman bir köy görünümünde olan Şehitkamil için artık umut var…
Karşıyaka, Hacıbaba Merveşehir Cinderesi, Selimiye, Çıksorut, Seyrantepe, Beykent, Kayaönü ile hizmete aç bir Şehitkamil’e bugüne kadar Emek, İbrahimli kadar olmasa da birşeyler yapılmaya çalışıldı. Lakin yapılan hizmetler malesefki halka dokunmadı.
Bir çok cadde ve mahallede çocukluğumuzdan kalma asfaltlarla idare edilirken yolların daracık olması o yollarda sağlı sollu park etmelerin yaşanması otobüs, dolmuşun o caddeden geçmesi tarafiği keşmekeş hale sokuyor. Örnek vermek gerekirse Karşıyaka eski Dülük Caddesi Kayaönü Sekizler Ekmeğin olduğu Cadde bunun gibi bir çok Mahalle ve Caddelerde sorunlar var.
Yeni yerleşim yerlerinden biri olan ilk yapılmaya başlandığında Karataş’a rakip 2 ci bir Karataş diye adlandırılan Beykent ne yazık’ki her geçen gün sorun yumağına dönüşmüş durumda. Beykent’e çıkmak için sadece bir yokuşun oldugu onunda yılda bir defa çökme yaşandığı kışın ise bir felakete dönüştüğü Beykent’e yeni ulaşım yerlerinin acilen değişik yerlerden sağlanması gerektiğini daha önce defalarca gündeme getirmeme rağmen görmemezlikten gelinmiştir.
Diğer taraftan ulaşımda yaşanan sıkıntılar var tranway stadın oraya kadar gelirken Beykent’e neden çıkarmamakta ısrar ediyorlar anlmış değilim. Oradaki vatandaş tramwayın Beykent’e çıkmasını istediğini defalarca söylemişlerdi. Merkeze otobüsle yaklaşık 1 saat 10 dakikanızı yolda harcıyorsunuz! Tıka basa dolu insanlar artık cama yapışmış durumda yolculuk ediyor.
Bu konuyu da anlamış değilim arabada emniyet kemeri takmak zorunlu iken yüzlerce insanın ayakta üst üsta gitmesini görmezden gelenlere anlam veremiyorum.
insanların temel ihtayaçlarını karşılayacak bakkal kasap, market, fırın gibi yerlerin yerleşim yerlerinden kilometrelerce uzak olması düşündürücü!
Evlerin altına dükkan vermiyorsunuz nedenini bilmiyorum ama hadi vermediniz bari evlere yakın noktalara dükkanlar yapılması için imkanlar sağlayın. Sadece Beykent’in sorunlarından bahsettim. Kısaca özet olarak daha Kuzeyşehire değinmedim .
Çiçeği burnunda Şehitkamil bediye başkanı Umut yılmaz’ın görevi devralmasıyla buralarda yaşayan vatandaşlar bir nebzede olsa nefes alarak Umut var dediler. Beklentiler çok sayın başkanı çok zor bir süreç beklemekte o nedenle ziyaretleri teşekkür gezilerini biran evvel bırakıp koca bir köy görüntüsünde olan Şehitkamil’i örnek bir Şehitkamil yapmak için Karataşlıların dahi kıskandığı bir Şehitkamil yapmak için kolları sıvamak gerekir.
Ben başkan Umut Yılmaz’a güveniyorum halkta inandı güvendi. O nedenle Umut var Şehitlkamil için diyorlar umarım umutlarımız boşa çıkmaz.

Bu Yazıyı Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

BAYRAMLARDA O SEVİNÇ VE SÜRÜR NİMETLERİNİ ŞÜKRE ÇEVİRMEK…

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

ENFLASYON UÇUYOR MU DÜŞÜYOR MU?

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...