• Anasayfa /
  • /
  • Yılmazkaya: Sağlıkçıların sorunlarını görmüyor musunuz?

Yılmazkaya: Sağlıkçıların sorunlarını görmüyor musunuz?

Yılmazkaya: Sağlıkçıların sorunlarını görmüyor musunuz?
12 Aralık 2021 18:47 Kaynak : HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik sert eleştiriler yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“Sağlık Bakanlığı olarak, siz ne sağlıkçıların haklarını savunuyorsunuz, ne doktorların, ne hemşirelerin nede vatandaşın! Bu koltuklara kim oturuyorsa doktor olduğunu unutuyor. Sağlık Bakanlığı’nı şirket CEO’su olarak değil hekim olarak yönetseniz bu sorunların hepsi bitecektir” diyen Yılmazkaya, konuşmasında Sağlık Bakanını ve bakanlığın bürokratlarını uyardı.

 

“Sağlıkçılar insanca çalışmak ve insanca yaşamak istediklerini haykırıyorlar… Bunun farkında mısınız?” diyen Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığının bütçesi üzerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Özellikle pandemi döneminde göstermiş oldukları üstün gayret ve fedakârca çalışmaları nedeniyle tüm sağlık emekçilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Onlar sağlık kahramanlarımızdır.

Onlar sağlık şehitlerimizdir.

Hepsini Rahmetle anıyorum…

Gereken saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar!

Değerli milletvekilleri; Sağlıkçıların sorunlarını Sağlık Bakanı da dahil kimse GÖRMÜYOR, DUYMUYOR.

Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık alanındaki sorunların çözümü adına gerçekçi politikaların biran önce hayata geçirilmesi gerek” dedi.

Biz Desteğe Hazırız, Yeter Ki Siz Sağlıkçıların Sorunları Çözmek İçin Cesaretle Adımlarınızı Atın!

Yılmazkaya, “Sayın Bakan, Bakanlığınızın bütçe sunumunda da şu ifadeleri kullanmıştınız;

“Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Doktorların sabit ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerinin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda sayın milletvekillerimizin desteğine ihtiyacımız var” demiştiniz.

Şimdi buradan tekrar ifade etmek istiyorum;

Elinizi tutan mı var Sayın Bakan diyorum? Ama gördük ki, açıklama yaptığınız esnada bile size yönelerek “Ne oluyor burada ne dedi” tavırlarıyla elinizi tutanında Sayın Cumhurbaşkanı olduğunu herkes gördü.  Günahınızı almışız Sayın Bakanım. Ama biz desteğe hazırız, yeter ki siz bu sorunları çözmek için cesaretle adımlarınızı atın.

Maalesef yapmayı duyurduğunuzun maaş zammını bile sulandırdınız. Zaten tüm memurlara yapılacak iken toplumun gözü önünde sadece hekimlere yapılacak gibi göstererek hedef haline getirdiniz. Bunu bile beceremediniz Sayın Bakan!  En kısa sürede gerekli düzenlemeyi getirin ki, sağlık emekçilerimiz için gerekli çalışma ve yaşam koşullarını sağlayalım.” İfadelerini kullandı.

Bu Koltuklara Kim Oturuyorsa Doktor Olduğunu Unutuyor!

“Sağlık Bakanlığı olarak, sizler bu sağlık emekçilerinin çığlığını duyuyor musunuz?” diye soran Yılmazkaya konuşmasında, “Siz ne sağlıkçıların haklarını savunuyorsunuz, ne doktorların, ne hemşirelerin nede vatandaşın!

Bu tavırlarınız biz doktorlarda sizlerin sanki bir hekim olmadığınız şüphesini uyandırıyor.

Yada bu koltuklara kim oturuyorsa doktor olduğunu unutuyor.

Sağlık Bakanlığını vahşi kapitalizm dengesini koruyan bir şirket CEO’su şeklinde değil de bir çocuk doktoru, deontolojiyi benimseyen bir hekim olarak yönetseniz bu sorunların hepsi bitecektir diye düşünüyorum!

Sizlere bu bakış açısına sahip bir hekim hassasiyetiyle bakanlığı yönetmenizi ve sorunlara bu şekilde bakmanızı öneriyorum.

Covid-19 pandemisiyle yaklaşık 18 aydır en önde cephede savaşan sağlık emekçileri, hiçbir yetkilinin yaşadıkları sorunları duymadığını bizlere haykırıyor.

Sizler bu sağlık emekçilerinin çığlığını duyuyor musunuz?

Bence duymuyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...