Gaziantep Sağlık İçin Harekete Geç

10 Mayıs 2024 15:45 Gündem

10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile Şahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinliğe Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr.Köksal HAMZAOĞLU, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Göç Dairesi Başkanı Zehra UZUNDURUKAN, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr.Beytullah ŞAHİN, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Eyyup Mehmet BUDAK, Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Burak ÇİLESİZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Ferit YETKİNŞEKERCİ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Emine KORKMAZ, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Gizem COŞKUN YÜKSEL, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Mikail ÖZDEMİR, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr.Cihat Rifat YILMAZER, Oğuzeli İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Orhan CELLAT, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Koordinatörü İdris TURAN, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan GÜNGÖR, kamu kurum ve kuruluşlarının personeli, spor eğitmenleri, sağlık çalışanları, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Etkinlik alanında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis, Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Yaşlı ve Engelli Daire Başkanlığı ile Yeşilay Gaziantep Şubesi tarafından stant açıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından açılan stantta vücut analizi, beden kütle indeksi hesaplaması yapıldı ayrıca, yeterli ve dengeli beslenme, kahvaltının önemi, fiziksel aktivitenin yararları, çölyak hastalığı ve el hijyeni konularıyla ilgili bilgilendirici broşürler, şapka, bez çanta, sağlıklı beslenme temalı ders programı ve kitap ayracı dağıtıldı. Etkinlikte sağlık tedbirleri için ambulans aracı hazır bulunurken, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı ve personeli de tanıtım amaçlı yer alarak yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yaptılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında geleneksel okul sporları ve “Obeziteye İnat Bir Adım Da Sen At!” projeleri tanıtılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından obezite ve dengeli beslenmeye yönelik materyaller ve çocuklar için süt dağıtıldı. Toplum Destekli Polis ve Yeşilay tarafından da bilgilendirici broşürler verildi.
Etkinlik süresince çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince dans etti, mas güreşi sporu, halat çekme oyunu, ata binme ve ok atma etkinliklerini gerçekleştirdiler. Etkinliğe katılan kurum personeli de ata binme, ok atma, dart, bisiklete binme gibi etkinlikleri deneyimledirler. Etkinliklerde küçükten büyüğe herkesin desteği ve katılımı ile hareketli yaşam ve sağlık üzerine etkilerinin önemi vurgulandı.
Fiziksel aktivite bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisidir. Bir halk sağlığı sorununu gidermenin yanında, aynı zamanda toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik eder ve gelecek nesillere yönelik bir yatırım oluşturur.
Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...