Rektör Özaydın Dikkat Çeken Projelerini Açıkladı

24 Kasım 2023 20:38 Eğitim

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, ulusal ve yerel medya temsilcileriyle GAÜN Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.
Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın toplantıda, GAÜN’de hayata geçirilen ve yapılması planlanan projeleri açıkladı. Prof. Dr. Özaydın, göreve geldikleri ilk günden beri önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyerek, dikkat çeken projelerini açıkladı.

ÜNİVERSİTENİN ÇEHRESİNİ DAHA GÜZEL HALE GETİRDİK

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, ana yerleşkedeki bütün kapıları yenileyerek üniversitenin çehresini daha güzelleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “Kampüsümüzü daha güzel bir hale getirmek amacıyla ana yerleşkemizdeki 5 kapıyı yeniledik ve üniversitemizi daha güzel hale getirdik. Yaptığımız kapılara, Gaziantep Savunması kahramanlarının yanı sıra Yunus Emre gibi değerlerimizin isimlerini verdik. Sadece kapıları değil aynı zamanda peyzaj çalışmalarını da hızlandırarak kampüsümüzü daha da yeşillendirdik” dedi.

KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE
Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisinden yararlanmak amacıyla başlattıkları projenin bitme aşamasında olduğunu belirten Prof. Dr. Özaydın, üniversitenin elektriğini kendilerinin üreteceğini vurguladı. Prof. Dr. Özaydın, “Üniversitemiz, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisinden elektrik üretiyor, 208 üniversite arasında bu proje, başat bir örneklik teşkil etmektedir. Projemiz tamamlanmak üzere, çok yakında kendi elektriğini üreten bir üniversite olacağız. Yapımı bitme aşamasında olan güneş enerjisi santrali ile hem üniversitemizin kullandığı elektrik ihtiyacı karşılanacak hem de ekonomiye katkıda bulunmuş olacağız. İnşallah ileriki süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz.”

SAĞLIKTA DEV ADIMLAR ATILDI
Sağlıkta önemli adımlar atıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Özaydın, 4 yeni hastane yaptıklarını ve mevcut hastanelerin de çehresini yenileyerek, yeni ekipmanlar dahil ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “Yarıda olan Çocuk Hastanesini tamamlayarak hasta kabulüne başladık, 3 senedir aktif bir şekilde çalışıyor. Şehir dışında olan ve hastaların ulaşımda sıkıntı çektiği Onkoloji Hastanemizi ana kampüse alarak hasta ve hasta yakınlarının dualarını aldık. Böbrek Nakli Hastanemizi 5 yıldızlı otele eş değer yaptık ve tam kapasite hasta kabulüne başladık. Böbrek Nakil Hastanemizin yapımı aşamasında katkılarını sunan Eruslu ailesine teşekkür ediyorum. Acil Travma ve Yanık Hastanemizi bitme aşamasına getirdik. Tüm bunların yanı sıra Şahinbey Araştırma ve Uygulama ile Diş Hekimliği Fakültesi hastanemizin çehresini Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yeniledik.” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’TE İLK 5’TEYİZ
TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanan öğrencilerin her ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve bunun karşılığını ödüllerle aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Özaydın, TEKNOFEST’te önemli başarılar elde ettikleri söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “2022’de 11, 2023’te depreme rağmen 10 ödül aldık. TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilere ciddi destekler verdik, vermeye devam ediyoruz. Milli teknoloji hamlesine öğrencilerimizin yaptıkları projelerle ciddi katkılarımız oluyor. Başarılarımız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın dikkatlerinden kaçmadı. Bakanımız, katıldığı bir televizyon programında üniversitemizi örnek göstererek ilk 5’te olduğumuzu söyledi. Bu durum bizi mutlu etti. Katılım sağlayan bütün öğrencilerimizi kutluyor, başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’İ SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ
GAÜN olarak kaliteli hizmet anlayışıyla sağlık turizmini uluslararası boyuta taşımak istediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özaydın, “Üniversite olarak bütün birikimimizi hem bölgedeki hem de uluslararası hastalara sunacağız. Sağlık turizmi, Gaziantep’e ekonomik açıdan da kazanç sağlayacak. Amacımız hastanelerimizi sağlık turizmi alanında en çok tercih edilen hastanelerden biri yapmak. Dünya standartlarında teknolojik ve tıbbi ekipmanlarımızın yanı sıra misafirperverliğimiz ile hastaları ağırlayacağız” diye konuştu.

6 ŞUBAT DEPREMİNDE YAKLAŞIK 13 BİN DEPREMZEDEYİ AĞIRLADIK
Depremin ilk saatinden itibaren yaraları sarmak için harekete geçtiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Özaydın, “Üniversite olarak 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ilk anlarından itibaren kapılarımızı depremzedelere açtık ve üniversitenin güvenli olan tüm fakülte ve binalarında yaklaşık 13 bin depremzedeyi ağırladık. Tüm hastanelerimiz bu dönemde koordineli bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etti.” ifadelerini kullandı.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın başkanlığına gerçekleşen toplantıya basın mensuplarının yanı sıra GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık ile Genel Sekreter Dr. Muhammet Musa Budak katıldı.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...