Gaziantep’te vefat sayısında büyük düşüş

Gaziantep’te vefat sayısında büyük düşüş
27 Ocak 2021 20:18 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te vefat sayısı, son 3 ayın en düşük seviyesine indi. Kentte bugün vefat edenlerin sayısı 18’e geriledi. Vefat edenlerin kaçının korona virüsten öldüğü açıklanmadı.

Korona virüs salgını ile büyük artış olan ve Türkiye’de en fazla vefatların yaşandığı kent olan Gaziantep’te ölüm sayısında büyük düşüş oldu.

 

İşte Gaziantep’te bugün hayatını kaybedenlerin listesi:

 

Emine Oduncu

Cevdet Sunay Ergetir

Bayram Ali Bozkurt

Fadile Sırtlan

Mahmut Yaşar Erdem

Nedime Gümüştaş

Asiye Şen

Halise Dişli

Sadık Gürses

Şenel Tatar

Hasan Turan

Derviş Eçer

Emira Accanelhalid

Bebek Seyhaneyıldız

Kudret Ercan

Güllü Şahin

Mehmet Alıcı

Emine Ali

 

2020 yılı Mart ayı itibariyle korona virüs salgınının geldiği Gaziantep’te hayatını kaybedenlerin sayısındaki düşüş, vaka sayılarındaki azalışa bağlandı. Salgın öncesi 10-20 arasında olan vefat sayıları salgınla birlikte yükselişe geçmişti. Korona virüsün pik yaptığı dönemde Gaziantep’teki vefat sayıları 70’e kadar yükselmişti. Tedbirler kapsamında uygulanan kısıtlamalarla birlikte vaka sayıları da hızla düşmeye başladı. Vaka sayılarına paralel olarak ölüm sayıları da düştü. 15 gün önce 60’ın üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği Gaziantep’te  bugün 18 kişi öldü.

Bir yandan doğal ölüm ve diğer ölüm sebepleri ile defnedilmesi gereken vatandaşlara ve ailelerine hizmet sunan Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 180 kişilik kahraman kadrosu bir yandan da Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren vatandaşların defin işlemlerini bulaş riskine rağmen dini vecibelere uygun şekilde sağlıyor. Öyle ki bulaş riskini ve hayatların hiçe sayarak hizmet veren Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde, ekipler tüm tedbirleri ve uygun ekipmanları kullanmalarına rağmen, şu ana kadar 30 personel Covid-19’a yakalandı. Bulaşıların tamamen Covid-19’dan kaynaklı hayatını kaybeden vatandaşların defini sırasında yaşandığı Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde bu riske rağmen hiçbir işlem aksamadan tüm cenazeler aksamaksızın defnediliyor ve Covid-19’dan kaynaklanan ölümlerde cenazelere aileler bile yaklaşamazken Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri vatandaşa kahramanca hizmet sunmaya devam ediyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...