Akınal Ailesinin Acı Günü

Akınal Ailesinin Acı Günü
11 Temmuz 2023 00:01

Gaziantep’in tanınmış iş insanlarından Mehmet Hilmi Akınal 95 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Bir süreden beri rahatsız olan Gaziantep iş dünyasının başarılı isimlerinden merhum Mehmet Hilmi Akınal’ın cenazesi 11 Temmuz Salı Günü Şireci Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilecek. Gaziantep’te sanayi ve ticaret hayatına önemli katkıları olan Akınal Ailesinin büyüğü Mehmet Hilmi Akınal’ın taziyeleri Duisburg Bulvarı üzerinde bulunan 161 nolu Taziye Evinde kabul edilecek.
Gaziantep’in köklü ailelerinden olan ve Türklerin Orta Asya’dan getirdiği dericilik yani tabaklık zanaatının gelişmesinde ve yaygınlaşmasında önemli katkısı bulunan Akınal Ailesi’ne mensup olan Mehmet Hilmi Akınal, 1928 yılında Gaziantep’te doğdu. Uzun yıllar dericilik ve ayakkabıcılık sektörlerinde faaliyet gösteren Mehmet Hilmi Akınal, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve yenilikçi yapısı ile çalıştığı sektörlere büyük değer kattı. Ahilik geleneğine bağlı çalışma prensipleri ile hareket eden merhum Mehmet Hilmi Akınal’ın vefatı Gaziantep iş dünyasında büyük üzüntüye yol açtı.
Gaziantep’in son yüzyılına tanıklık eden merhum Mehmet Hilmi Akınal’ın, Akınal Ailesinin tarihini, dericilik mesleğinin gelişimini ve Gaziantep’i anlattığı otobiyografi tarzında yazılan kitabı basım aşamasında bulunuyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...