• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te sağlık çalışanlarına saldırı: 3 yaralı

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına saldırı: 3 yaralı

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına saldırı: 3 yaralı
24 Şubat 2021 08:54 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına saldırı: 3 yaralı

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bir özel hastaneyi basan alkollü bir adam ve yakınları 3 sağlık çalışanını darp etti.

İddiaya göre aldığı alkol sonrasında düşerek yaralanan M.B. isimli şahıs yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. Özel hastanenin acil servisinde tedavi edilmek istenilen alkollü adam ve yakınları sırasını beklemeden pansuman yaptırmak istediler. Özel hastane görevlilerinin ise içeride başka bir hasta olduğu için beklemelerini söyleyince ortalık karıştı. İçeri girmek istediklerini söyleyen yaralı adam ve yakınları biranda sağlık çalışanlarına saldırı gerçekleşti. Hastaneyi savaş alanına çeviren saldırganlar 3 sağlık personelini acımasızca darp ettiler. 3 sağlık çalışanı da aldıkları darbeler sonrasında Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı ve saldırganlarda şikayetçi oldu.

Özel Hastanenin acil servisinde yaşanan sağlıkçılara yönelik saldırının ardından hastane yetkililerinden bilgi alan İl Sağlık Müdürü Umut Mutlu Tiryaki yaralanan sağlıkçılara ve yöneticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, olaya karışan saldırganlarının gözaltına alınarak ifadelerinin alındığı belirtildi.

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına yönelik saldırı, yine tepkilere neden oldu. Sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete yönelik cezaların artırılmasını ve şiddetin önüne geçilmesi ni istedi. Sağlık sendikaları da artık sağlıkta şiddete son verilmesi için ciddi adımları atılması gerektiğine dikkat ederek, “Artık yeter. Daha kaç sağlık çalışanımız böyle saldırılara maruz kalacak? Canları pahasına pandemi döneminde çalışan ve insan hayatı kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olayları bitmiyor. Bu işe biran önce çözüm bulunmalı. Cezalar ağırlaştırılmalı” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...