Orman yangınlarında can kayıpları artıyor

Orman yangınlarında can kayıpları artıyor
02 Ağustos 2021 01:22 Kaynak : HABER MERKEZİ

Orman yangınlarında can kayıpları artıyor

Türkiye’nin dört bir tarafında meydana gelen orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Yangınlar sırasında şu ana kadar Hasan Ali Yüksel, Osman Kardaş, Şehri Kardaş, Erdal Tokla, Yaşar Cinbaş, Yusuf Demirli, Fahri Yiğitokur, Andrea Hartmann Yiğitokur hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Muğla’da vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. Muğla’da 4 uçak 1 İHA 17 helikopter, 93 itfaiye 55 ambulans 1457 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tedbiren 6 mahalle boşaltıldı. Yaşlı insanlar kolay kolay evlerini bırakmak istemiyorlar. Canın dışında her şeyin yerine bir şey konulabilir. Bu kadar bağlı olunmaması gerekiyor. Zorla teyzeyi ikna ettik. Şunu da söyledim. Muhtemelen bir şey olmayacak ama yine de burayı siz terk edin. Yangınlarla mücadelemiz son derece can siperane devam ediyor. Sabah saatlerinde çok olumlu bir tablo olmasına rağmen yangının devam edeceğini sabah saatlerinden tespit ettik. Çalışmalarımızı ona göre planladık. Tabii ki yangın hala sürüyor. Özellikle yangının bittiği alanlarla zarar gören vatandaşlarımızla ilgili normal hayata döndürme konusunda neler yapılır onun için toplantı gerçekleştirdik. Yangın faaliyetlerimiz, teknik çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için bu çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarımızın Muğla’da %70’ini bitirdik. Türkiye’de 28 Temmuz’dan bu yana gerçekleşen yangınlarda 8 vatandaşımızı kaybettik. Bu durum hepimizi Türkiye’yi üzüyor. Sadece canlılarımız gitmedi. Hayvanlarımız da gitti. Onlar da can. Ağaçlar için de üzülüyoruz. Hepsi can. Devam eden yangınların tümüne havadan ve karadan müdahalemiz devam ediyor. Özellikle 4-5 günlük yangınların bilançosunda durumun büyümemesinde belediyelerimizin katkıları sonsuz. Çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma yürütüyoruz. Çalışanlarımız çok teşekkür ediyorum. Dün 15 kişi ölümden döndü. Bu mücadele siyaset üstü bir mücadele. Tüm belediyelere, AFAD’a kardeş ülkelere sağlık çalışanlarına, ekiplere su yemek taşıyan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

Manavgat yangını başladığından bu yana Hasan Ali Yüksel (82) Akseki’ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi’ndeki evinde, Osman (55) ve Şehri Kardaş (50) çifti Değirmenli Mahallesi Delioğlan mevkiindeki evlerinde yanarak ölmüştü. Orman işçileri Erdal Tokla (37) ve Yaşar Cinbaş (53) Gebece Mahallesi Güğlen Dağı Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunurken devrilen arazözde yanarak hayatını kaybetmişti. Yusuf Demirli de Manavgat’ta afet bölgesine yardım götürmek isterken kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Manavgat’a bağlı Kalemler Mahallesi’nde ise kendilerinden haber alınamayan Fahri Yiğitokur ve Andrea Hartmann çiftinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...