orman etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Gündem

2024 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Başladı

7 Aralık 2023
2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 02 Ocak 2024 tarihinde son bulacaktır. Çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini,..
Gündem

Ormanlara Giriş Konusunda Açıklama Geldi

8 Ağustos 2023
Gaziantep Valiliği'nden yapılan son açıklamada kentteki mesire alanlarına giriş çıkışların 4 Eylül'e kadar uzatıldığı belirtildi. Tüm ormanlık alanlara girişler 21.07.2023 tarihinden 07.08.2023 tarihine kadar Valiliğimiz tarafından yasakla..
Gündem

Gaziantep Büyükşehir, Ormanlar İçin 7/24 Nöbette

19 Temmuz 2023
EKİPLER ORMAN YANGINLARINA KARŞI KORUYUCU ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİ ALIYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi, sıcakların etkili olmasıyla beraber yaşanabilecek orman yangınlarını önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor...
Yerel Yönetimler

26. Orman, Deprem Şehitlerinin Anısına Oluşturuldu

5 Nisan 2023
Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında 26. Etap Şehitkamil Ormanı, deprem şehitlerinin anısına oluşturuldu. Toplam 54 bin 600 metrekare alan üzerine, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına dikilen fidanlara can suyu ve..
Gündem

Yetkinşekerci ailesinden yeşil Gaziantep’e katkı

30 Aralık 2022
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışmasının 32'nci etabı, hayırsever Yetkinşekerci ailesi iş birliğinde Şirinevler Mahallesi'nde yapıldı. Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Yeşil Antep" P..
Çevre

Gaziantep yeşile bürünüyor

4 Aralık 2022
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Mezunları Derneği iş birliğinde “Yeşil Gaziantep Projesi” kapsamında 5 bin metrekarelik alan ağaçlandırıldı. “Yeşil şehirler huzurlu nesiller” sloganıyla yürütülen projede, 31. etap için Şahinbey ilçes..
Yerel Yönetimler

Şehitkamil’in 25. Ormanına Can Suyu Verildi

21 Kasım 2022
Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında 25. Etap Şehitkamil Ormanı, Gaziler Mahallesi’nde oluşturuldu. Öğrencilerle birlikte fidan diken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bugüne kadar toplam 208 bin 56 adet fidan ..
Çevre

Orman Yangını Söndürüldü

18 Temmuz 2022
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Burç Ormanında çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Fatma Şahin yaptığı açıklamasında, "Burç Ormanı’nda çıkan yangın saat 15:55'te  Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimizin yoğun çalışması s..
Yerel Yönetimler

Büyükşehir Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ormanı Kurdu

18 Nisan 2022
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deutsche Gesellschaft Für Internationale Zusammenarbeit (GİZ) Gmbh ve Doğa Koruma Merkezi Vakfı iş birliğinde Gaziantep’te Yerel Yabani Türlerin Sürdürülebilir Olarak Çoğaltılması Projesi kapsamında Şahinbey..
Yerel Yönetimler

Yeşil bir Gaziantep için

22 Mart 2022
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.Daha yeşil bir Gazian..
Çevre

Gaziantep’te meyve ormanı kurulacak

14 Aralık 2021
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde kente “Meyve Ormanı” kazandırılması için imzalar atıldı.Geleceğe daha yaşanır ve yeşi..
Çevre

Gaziantep’te öğrenciler görevimiz ormanlar dedi

13 Aralık 2021
 TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu Gaziantep Şehit Ömer Harun Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi / Proje Kulübü Öğrencileri Ayşenur Boncuk öğretmenimizin danışmanlığında eTwinning- Daha Sağlıklı Bir Dünya İçin: ..
Çevre

Fadıloğlu, elleriyle diktiği fidanlardan oluşan ormanları gezdi

21 Kasım 2021
 Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında 2012 ve 2013 yılında Günbulur Mahallesi’nde oluşturulan 6. ve 8. Etap Şehitkamil Ormanı’na dikilen fidanlar, gölge veren ağaçlara dönüştü. Ormanı gezen Şehitkamil Belediye Baş..
Çevre

Gaziantep’te “Geleceğe Nefes” için el ele

12 Kasım 2021
“Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 Kasım saat 11.11’de Şahinbey ilçesi, Kaleboynu Mahallesinde gerçekleşen ağaçlandırma faaliyeti ile fidanla..
Gündem

Orman yangınlarında can kayıpları artıyor

2 Ağustos 2021
Orman yangınlarında can kayıpları artıyorTürkiye’nin dört bir tarafında meydana gelen orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Yangınlar sırasında şu ana kadar Hasan Ali Yüksel, Osman Kardaş, Şehri Kardaş, Erdal Tok..
Yerel Yönetimler

Şahinbey Belediyesi Osmaniye’den sonra Manavgat’a da destek oldu

1 Ağustos 2021
Daha önce yanan ormanlar için 27.000 ağaç bağışlayan Şahinbey Belediyesi şimdi de Manavgat’taki yangını söndürme ve soğutma çalışmalarına destek vermek için su tankeri desteğinde bulunuyor. Şahinbey Belediyesi Osma..
Çevre

Büyükşehir Belediyesinden 70 bin fidan desteği

31 Temmuz 2021
Büyükşehir Belediyesinden 70 bin fidan desteğiGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis’e bağlı Demirciler ve Gülbaba köyleri yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle kaybolan 70 hektarlık yeşil alan için 70 bin fidan desteğind..
Gündem

Gaziantep’te ormanlara giriş çıkışları yasaklandı

30 Temmuz 2021
Gaziantep’te ormanlara giriş çıkışları yasaklandıAntalya/Manavgat,Mersin,Adana,Osmaniye ve en sonunda Kilis'te çıkan ve büyük maddi ve manevi zararlara yol açan orman yangınlarının ardından  Gaziantep'te Dülük Baba ve Burç ormanlarına g..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...