Nizip Market İle Herkes Kazanacak

25 Mart 2024 22:16 Politika

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip’e kazandıracakları Nizip Market ile Nizip’te yaşayan tüm insanların kazanacağını söyledi.
İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip’in farklı bölgelerinde kuracağımız Nizip Market Projemiz ile Başta Tarım ve Hayvancılık ile Uğraşan vatandaşlarımız, Sonrasında Gençlik, Kadın ve Aile merkezlerimizdeki vatandaşlarımız, Üretimdeki istihdam edilen kardeşlerimiz ve nihayetinde Tüketim yapan tüm halkımız doğal, sağlıklı ve Ekonomik ürünler ile tanışarak herkesin kazanacağı bir sistem kuracağız dedi.
Belediyeciliğin Yalnızca yol yapmak, su ve kanalizasyon yapmak olmadığını söyleyen İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Belediyecilik İnsana Dokunmaktır. İnsanı yaşatmaktır. Sosyalleşmektir, Sanat ve Sporla tanışmaktır. Üretim ve istihdam sağlamaktır. Kısaca Hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan, Hayata gözleri kapadığımız son ana kadar tüm hayatlara dokunmak ve onları iyileştirmektir. Dedi.

TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYİP ANLAŞMALI TARIM VE HAYVANCILIK DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ

İnsanlarımızın daha kaliteli , daha sağlıklı ve daha kazançlı bir hayat yaşayabilmeleri için hayatın her alanında insanlara dokunacaklarını söyleyen İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Öncelikli hedeflerinin birisinin de tarım ve hayvancılığı destekleyerek anlaşmalı Tarım ve Hayvancılık yapmak olduğunu söyledi.
Türkiye’de tarımdaki girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı çiftçilerin üretim yapamaz hala geldiklerini bundan dolayı’da insanların gıda maddelerinin çok yüksek bedeller ödeyerek sahip olabildiklerini söyleyen İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, İşte Biz İyi Parti olarak Nizip’te tarih yazıp, Nizip’in İlk Kadın ve Genç belediye başkanı seçildiğimizde, klasik siyaset anlayışına son vererek, Nizip’i ve Niziplilerin dünyanın gıpta ile seyrettiği, rol model aldıkları bir şehir yapacağız dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK KALKINMA KOOPERATİFLERİ

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, göreve geldiğimizde öncelikle Tüm kırsal mahallelerimizi tek tek ziyaret edip, hem bölgede yetişen ürünler ile ilgili tesbitler yapacağız hem de bölge halkının talep ve beklentilerini değerlendirerek onlarla istişareler düzenledikten sonra o bölge için en ideal olan Tarım ve Hayvancılık ile ilgili kooperatifler kuracağız. Sonrasında Belediyemiz, Kooperatifler ve diğer paydaşlar ile birlikte bölgede tarımsal ürün ve hayvancılık projesi yaparak tarım ve hayvancılık alanında üretimi arttıracağız. Üretim aşamasında onlara tohum, gübre, ilaç..vb alanlarda destek vereceğiz. Biz belediye olarak bu çiftçilerimizin ürettiği ürünleri alma garantisi vereceğiz.
Aldığımız ürünlerin bir kısmını Belediye olarak Farklı bölgelerimizde Kurmuş olduğumuz Kadın ve Aile merkezlerindeki kadınlarımız ve kızlarımız ile bir kısmını da Gençlik merkezlerimizdeki gençlerimiz ile birlikte işleyerek tüketim malzemesi haline getirerek, Yine Belediye bünyesinde kurmuş olduğumuz Nizip marketler ile Nizipli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bir kısmını da dış pazarlara satacağız. Böylelikle hem Tarım ve Hayvancılık yapan insanlarımız kazanacak, hem kadın aile ve gençlik merkezi çalışanlarımız, hem de Nizip halkı kazanmış olacak. Bunun yanında son dönemlerde en büyük terör haline gelen gıda terörünü de ortadan kaldırmış olacağız. Yani Nizipli vatandaşlarımız tamamen doğal ve organik ürünler ile tanışmış olacak. Herkes kazanacak.
Örneğin bir mandıra yaparak Nizip’li hayvancıların üretmiş olduğu sütleri alarak, süt ve süt ürünlerine dönüştürüp yine Nizip halkı ile buluşturacağız. Çocuklarımız Süt tozundan imal edilmiş süt içmeyecek. Evlerimizde kullandığımız tüm reçel ve konserve çeşitleri, baharatlar Nizipli kadın ve gençlerimiz tarafından doğal ve organik olarak üretilip önce Nizip halkının sonrasında ise tüm Türkiye ve dünyanın hizmetine sunacağız.

VATANDAŞ UCUZ ET VE SÜT KUYRUĞUNDA BEKLEMEYECEK
Nizip’in farklı mahallelerine açacağımız Nizip marketler ile başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere insanlarımızın sağlıklı beslenmesi için et ve süt kuyruklarında beklemelerini ortadan kaldıracağız.
Biz hiçbir işletmenin veya esnafın düşmanı değil tam tersine onun en büyük destekçisi olacağız diyen İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç ,Nizip Belediyesi ve İştirakleri olarak üretilen ürünleri Nizip’te faaliyet gösteren diğer esnaflarımızın da tezgahlarına koymaları ve satmaları için onlara da belirli oranlarda kar vereceğiz. Satmak isteyen vatandaşa kaliteli ve uygun ürün ve hizmet sunmak isteyen işletmelerimizi desteklerken başta çok uluslu zincir marketler olmak üzere, halka fahiş fiyatlarla ürün satmak isteyenlerin de korkulu rüyası olacağız. Çünkü bizim önceliğimiz ticari kar değil, Üreticilerimizin ürünlerinin değerlenmesi ve halkımızın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak olacaktır.

EMEKLİ VE DAR GELİRLİYE ET, SÜT VE EKMEK DESTEĞİ

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, gerek belediye bünyesindeki üretimler, gerek kooperatifler üzerinden yapılan üretimler, gerekse de ticari işbirliği yapılan temin firmaları ile yapacağımız işbirlikleri sonrasında ilçemizde yaşayan başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere sonrasında ise ekonomik durumu en kötü olan dar gelirliden başlayarak, tüm dar gelirli vatandaşlarımıza ailede yaşayan üye sayısına göre günlük ekmek, süt ve et desteği vereceğiz. Bu destekleri verirken miktarları üretim kapasitemiz ve mali koşullar ile orantılı tutarak yıl 12 ay 365 gün devam eden projeler haline getireceğiz.

SERMAYEMİZ ALLAH KORKUSU

Projelerini açıklarken rakip siyasilerin sırf kendileri düşünmediği için projelerini eleştirebileceklerini ve belediye imkanları kısıtlı bunları nasıl yapacak diyerek kendisini popülist politika yapmakla suçlayabileceklerini de dikkate alan İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, hiç kimse merak etmesin. Ben yapamayacağım bir sözü Asla vermem. Bu dediklerimi yapmak için çok büyük paralara ihtiyaç olmadığı gibi Belediye kaynaklarının kullanılmasına da gerek yok. Belediye iyi niyetle yola çıkacak öncülük edecek, üretici ile tüketici arasında köprü olacak. Çok uluslu Zincir marketlerin tarladan 1 Tl’den aldıkları ürünleri vatandaşa 10 Tl, 15 Tl gibi rakamlarla satıp servetlerine servet kattıklarını hepimiz biliyoruz. Bizim servetimize servet katma diye bir derdimiz yok. Biz üreticiyi destekleyerek aldığımız ürünü üzerine üretim ve istihdam maliyetlerimizi ekleyerek olduğu gibi tüketici olan halkımızın hizmetine sunmuş olacağımızdan dolayı bir sermaye ihtiyacımız da olmayacaktır.
Ne diyor Mevlana Hazretleri ; Sen Yola Çık, Yol Sana Görünür. Kaldı ki tamamı insan odaklı olan eğitim, üretim ve istihdama yönelik projelerimizde başta Dünya Bankası ve ilgili bakanlıklar olmak üzere, belirli STK’lar ve farklı sanayi kuruluşlarının işbirliği ile bunları neredeyse belediyeden hiç para çıkmadan hayata geçirmek mümkün.
Niye ünlü İslam alimi Taberani diyor ki; “Allah korkusunu sermaye edinen, rızkına ticaretsiz ve sermayesiz kavuşur.” Bizde yalnızca Allah rızasını kazanmak için çıktığımız bu kutlu yolda insanlarımızın helalinden rızkına kavuşmasını sağlamaya vesile olarak mesut olacağız. Dedi.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...