Nizip Kadınlar İçin İyilik Kenti Olacak

Nizip Kadınlar İçin İyilik Kenti Olacak
22 Mart 2024 12:01

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip’e yönelik projelerini açıklarken, Nizip’in iyilik kenti olacağını başta kadın ve aile olmak üzere, gençlerin, emeklilerin ve tüm halkın yüzünü güldüreceğini söyledi.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, 31 Mart seçimlerinin tamamlanmasının ve Nizip’in iyi parti belediyeciliği ile tanışmasının ardından hayat felsefelerinin ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışı doğrultusunda sosyal belediyeciliğin öncelikli olacağını söyledi.
İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı temel hizmetlerin Büyükşehir Belediyelerine devredildiğini, bundan dolayı da ilçe belediyelerinin hizmet anlayışının değişmesi gerektiğini ifade ederek, Biz Sosyal Belediyecilik ve Toplumsal kalkınmaya yönelik projelerimizle halkımızın huzur ve refahını sağlayacağız dedi.

İLK PROJEMİZ KADIN VE AİLE MERKEZLERİ

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Göreve geldiklerinde ilk projelerinin Nizip’in dört farklı bölgesine 4 farklı kadın ve aile merkezi kurmak olduğunu ifade ederek, Benim Nizip’li hanım kardeşim sabahtan akşama kadar evinde çocukları ile oturmaktan, monoton hayattan ve tüketim ekonomisinden çıkıp, daha sosyal daha modern, kişisel gelişimini tamamlamış, ekonomik özgürlüğünü elde etmiş mutlu bireyler haline gelecek.
Nizip’in dört farklı bölgesinde inşa edeceğimiz Kadın ve Aile Merkezlerimizde Meslek kursları, Üretim atölyeleri, Çocuk Kreşleri, Alışverişi merkezleri, Lokanta, Cafe, Pastane gibi tüm sosyal donatıların olduğu bir merkez olacak.
Yıllardır ötekileştirilen, evde dört duvar arasına hapsedilen benim Nizip’li kadınlarım, sabah çocuğunun elinden tutup Kadın ve Aile merkezine gidecek. Öncelikle çocuğunu burada bulunan kreşe verecek. Sonra kendisi merkez bünyesinde bulunan meslek kurslarından hangisini istiyorsa oraya gidip eğitimini alacak. Eğitimini tamamlayan hanımlar yine aynı merkez bünyesinde bulunan üretim atölyelerinde çalışmaya başlayacak ve kendi ekonomik özgürlüğünü kazanacak.
Bir taraftan çocuğu evde dört duvar arasında hapsedilmekten kurtulan annemizin çocuğu profesyonel eğitimli görevlilerimiz tarafından kreşte bakılırken, diğer tarafta annemiz meslek sahibi edilerek, hem kendi ekonomik özgürlüğüne kavuşacak, hem de aile ekonomisine katkı sunmuş olacak.
Diğer tarafta ise merkezimiz bünyesinde bulunan cafe, lokanta, pastane gibi mekanlarda günün yorgunluğunu atacak, sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecek. Dilerse de müzik, resim, tiyatro vb etkinlikler ile tanışacak.

5 YILDA 1000 KADIN İSTİHDAM EDİLECEK

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç , proje kapsamında 5 yıl içerisinde faaliyete açmış olduğumuz kadın ve aile merkezlerinde 1000 (Bin) kadın kardeşimizi iş ve aş sahibi yapacağız.
Bu merkezlerde kadınlarımız Öncelikle Nizip ve Gaziantep için sonrasında Türkiye ve Dünya için üretim yapacaklar. Nizip’in değeri olan ürünler Nizipli hanımların elleri ile üretime dönüşerek Nizip ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmış olacak.

Göreve geldiğimiz ilk yıl 1. merkezimizi açarak başlatacağımız bu hizmet kervanı her yıl bir yenisinin eklenmesi ile devam edecek. Bu merkezlerin yönetimini belediye yönetiminden ayırmak için de belediye ile işbirliği içinde kadın kooperatifleri kurarak sonrasında yönetimi kooperatiflere bırakmış olacağız.

NİZİP’TEN ÜNLÜ İŞ KADINLARI ÇIKACAK

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, açtığımız kadın ve aile merkezlerinde aldığı eğitim ve kurslar sonrasında merkezimiz bünyesinde değil de kendi adına işyeri açmak, bir marka değeri yaratmak isteyen girişimci kadınlarımız desteklenerek Nizip’ten ünlü iş kadınlarının yetişmesini sağlamış olacağız dedi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...