• Anasayfa /
  • /
  • İMO Şube Başkanı Güçyetmez: “Depremi unutmayacağız ve unutturmayacağız”

İMO Şube Başkanı Güçyetmez: “Depremi unutmayacağız ve unutturmayacağız”

İMO Şube Başkanı Güçyetmez: “Depremi unutmayacağız ve unutturmayacağız”
20 Nisan 2023 12:08

İnşaat mühendisleri deprem bölgesine teknik inceleme gezisi düzenledi.
İMO Şube Başkanı Güçyetmez:
“Depremi unutmayacağız ve unutturmayacağız”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen yerleşim yerleri arasında bulunan Kahramanmaraş il merkezi ile Türkoğlu, Nurdağı ve İslahiye ilçelerine teknik inceleme gezisi düzenledi.
İnşaat mühendislerinin yoğun ilgi gösterdiği gezi sırasında, İMO üyelerinin topladığı yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İnşaat mühendisleri, teknik inceleme gezisinin sonunda İslahiye’de çadırda depremzedelerle birlikte iftar yemeğinde bir araya geldiler.
GÜÇYETMEZ: SON DERECE FAYDALI BİR GEZİ OLDU
İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, deprem bölgesine yapılan teknik inceleme gezisi ile ilgili, “Üyelerimiz açısından son derece faydalı bir gezi oldu. Teknik inceleme gezisine katılan üyelerimiz, üyelerimiz depremde oluşan hasarları yerinde inceleme fırsatı buldu. Ayrıca Kahramanmaraş’ta İMO temsilciğini ziyaret ettik. Kahramanmaraşlı meslektaşlarımızla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Diğer taraftan üyelerimizden toplamış olduğumuz yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Çocukları da unutmayarak, onları imkanlar ölçüsünde sevindirdik. Gezimizin sonunda da İslahiye’de depremzede vatandaşlarımızla çadırda iftar yemeğinde bir araya geldik” dedi.
“GÜVENLİ YAPI VE YAŞANABİLİR ÇEVRE ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”
Büyük kayıplara neden olan depremi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez, depremlerin afetlere dönüşmemesi için de gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Güçyetmez, şöyle devam etti:
“Türkiye deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle güvenli yapı ve yaşanabilir bir çevre önceliklerimiz arasında olmalıdır. Afet, bir doğa olayının kendisi değil doğurmuş olduğu sonuçlardır. Doğanın kendi kuralları her zaman işleyecektir. Önemli olan yaşanacak doğa olaylarını afete dönüştürmeyecek yapıların üretilmesi ve sağlıklı bir çevrenin yaratılmasıdır. Bunun için mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, her şantiyeye bir şantiye şefi görevlendirilmesi, yapı denetim sisteminin düzeltilmesi, kentsel dönüşümün kentsel kıyıma dönüşmesinin önüne geçilmesi ve imar aflarının tarihe karışması gerekiyor. Barınma hakkı, en temel insan hakkıdır. Bu hakkın tüm yurttaşlarımıza sunulması için depremi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar da siyasi iktidarların görev ve sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğiz. Bir daha böylesine büyük acıların yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve tedbirlerin alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
“YASA VE YÖNETMELİKLER KAĞIT ÜZERİNED KALMAMALI”
Depremlerin afetlere dönüşmemesi için ilgili tüm tarafların bir araya gelerek, bilimin ışığında gerekli tedbirleri almasını istediklerini belirten Başkan Burkay Güçyetmez, çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle yıllara dayanan çalışmalarla oluşturulan plan ve projelerin uygulama aşamasında kağıt üzerinde kalmasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Güçyetmez, “Bir daha böyle acılar yaşamamak için biz İMO olarak tüm bilimsel-teknik birikimimizle, sahada edindiğimiz tecrübe ve yetişmiş kadrolarımızla, başta deprem olmak üzere doğa

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...