HEMŞEHRİ DERNEKLERİ FESTİVALİ GAZİ ŞEHİRLİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

07 Ağustos 2023 19:56 Kültür Sanat

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve 4 gün süren Hemşehri Dernekleri Festivali’ne 30 bin Gazi şehirli ziyaret etti.

Festival Park’ta 61 hemşehri derneğinin katılımıyla yapılan festivalde şehirde bulunan dernekler için kurulan çadırlarda yerel kültürler tanıtılırken, yöresel ürünler ve yemekler Gazianteplilerle buluştu.

Türkiye’nin dört bir yanından kültürel öğelerin bulunduğu, yöresel oyunlarla renklenen festivalde kurulan sahnede yerel sanatçılar tarafından yöresel ezgileri içeren konserler düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan yaparken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Topluluğu tarafından şiirler ve türkülerin yer aldığı “Hasat Zamanı” oyunu ilk kez sahnelendi. Festival alanına ayrıca çevre il ve ilçelerin kaymakamları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmaz Can ziyaret etti.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...