Tera Bilişim ve Kimya Teknolojileri firması, ürettiği nem, oksijen ve etilen emicilerle uluslararası taşımacılıkta ürünlerin uzun süre bozulmasını ve korozyona maruz kalmasını engelliyor.
Savunma sanayisinden otomotive, tekstilden gıdaya kadar hemen her sektöre yönelik yerli ve milli nem, oksijen ve etilen emicileri ithal rakiplerine göre çok uygun fiyata ihracatçıların kullanımına sunan Tera, dünya standartlarındaki ürünleri ile yurt dışı pazar payını da sürekli artırıyor.
Ankara Saray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern tesislerinde üretim yapan Tera, Milli Savunma Bakanlığının onaylı tedarikçileri arasında yer alıyor. TAİ, ASELSAN ve Baykar gibi Türkiye’nin gözbebeği kuruluşlarının tedarikçisi olan Tera, nem ve oksijen emici üretimi yapan tek yerli firma olma özelliğini taşıyor.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ONAYLI ÜRÜN
Tera Bilişim ve Kimya Teknolojileri Genel Koordinatörü Tarık Kahvecioğlu, başta nem alıcı silika jel olmak üzere üretilen ürünler, sektörün genel durumu ve hedeflerle ilgili açıklamada bulundu. Nem alıcı silika jelin ihracatçılar için hayati önem taşıyan bir ürün olduğunu ifade eden Tera Bilişim ve Kimya Teknolojileri Genel Müdürü Kahvecioğlu, “Bu ürünümüz uluslararası taşımacılıkta koli, sandık ve konteynır işlerinde ürünlerin bozulmasını ve korozyondan etkilenmemesini sağlıyor. Tüm dünyada taşımacılıkta kullanılan bu ürün ihracatçı için elzemdir” dedi.
ÜRÜNÜMÜZ DÜNYADA RAKİPSİZDİR
Nem alıcı silika jelin “TeraDry” markası ile piyasaya sürüldüğünü ifade eden Tarık Kahvecioğlu, “Bu ürünümüz dünyada rakipsizdir. Çünkü Dünyada şişerek nem aldığını gösteren tek üründür. Milli Savunma Bakanlığımız tarafından onaylanan bu ürün elektronik, savunma, tekstil, makine, otomotiv gibi sektörlerde kullanılıyor. Mesela tankların elektronik kartlarının bozulmamasını engellemek amacıyla kullanılıyor. Gemilerde kullanılıyor. Ortamın nemini emiyor. Böylece nemden dolayı yaşanabilecek sorunların önüne geçiliyor. Patentli ve dünya standartlarının üzerinde kaliteye sahip bir ürün” şeklinde açıklamada bulundu.
DENİZ AŞIRI SEVKİYATLARDA KESİNLİKLE ÖNERİLİYOR
Kahvecioğlu, şöyle devam etti: “TeraDry konteynır kurutucu, silika jel konteynır taşımacılığı sırasında aşırı neme bağlı hasarlardan korunmak için kullanılan bir konteynır kurutucusudur. Kargoyu güvenle taşır. Rutubeti ortam havasından hızlı bir şekilde uzaklaştırarak, ürünleri, konteynır yağmuru, konteynır teri veya kargo teri olarak bilinen zarar verici etkenlerden korumak için ortamdaki nemlenmeyi düşürmektedir. Konteynırlar ile yapılan denizaşırı sevkiyatlarda, yüksek rutubet ve klor içerikli deniz ortamında gündüz ve gece arasında oluşan yüksek ısı değişiminden dolayı konteynır içerisinde yoğun rutubet yoğunlaşmakta ve konteynır yağmuru dediğimiz olay meydana gelmektedir. Yoğun ıslaklığın yaşandığı bu olay sevkiyat boyunca devam etmekte ve gerek ürününüz gerekse ambalajınız, hepsinden önemlisi firma imajınız kötü etkilenmektedir. Bu nedenle tüm denizaşırı sevkiyatlarda kullanılması kesinlikle önerilmektedir.”
ULUSLARARASI DEVLERLE REKABET EDİYORUZ
Dünya standartlarının üzerinde üretim yaptıklarını belirten Kahvecioğlu, fiyatta da ithal ürünlere göre çok cazip olduklarını vurguladı. “7 Euro’ya ithal edilen ürünü 2 Dolara satıyoruz” diyen Kahvecioğlu, “Hemen tüm ürünlerimiz ithal rakiplerine göre son derece avantajlı fiyatlarla sunuluyor. Yurt dışında da ürünlerimiz satılıyor. Azerbaycan ordusu ile çalışıyoruz. Kuveyt ordusu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kalite konusunda çok iddialıyız. Tüm ürünlerimiz sertifikalı ve garantili. Kesinlikle dünya standartlarının üzerindeyiz” dedi.
ETİLEN EMİCİDE TEK YERLİ ÜRETİCİYİZ
Gıda sektörü için hem nem alıcı hem etilen emici ürettiklerini vurgulayan Kahvecioğlu, “Etilen emici özelliğe sahip bir ürünümüz var. Bunu Türkiye’de sadece biz üretiyoruz. Bizim dışımızda dünyada Brezilya ve İspanya’da üreticileri var. Meyve ve sebzenin olgunlaşmasını engelliyor. Biz mantarın son kullanım tarihini 30 güne çıkardık. Normalde 7 gündü. 30 günde herhangi bir kararma, bozulma, küflenme, çürüme olmuyor. Çünkü, meyve ve sebzeler dalından koptuğunda olgunlaşmaya çalışıyor, sonra da çürüyor. Biz meyve sebzeden çıkan etileni emen ürünü üretiyoruz. Böylece de olgunlaşmayı geciktiriyoruz. Bu çubuklarımızı bir tır’a astığımızda mesela kirazı 15 gün süreyle koruyabilir. Ayrıca Home DRY diye bir ürünümüz var. Bu da evler, ofisler, yatlar için. Kötü kokuyu emer ve güzel koku verir.”
Sektördeki dünya devi firmalarla yarıştıklarını kaydeden Kahvecioğlu, devletten de destek beklediklerini ifade etti. Kahvecioğlu, “Biz kendi imkanlarımızla sektörümüzdeki ithalatı mümkün olduğunca azaltıp, ihracatı artırarak ülke ekonomisine ve ihracatçılarımıza katkı sunmak istiyoruz. Ancak maliyetler çok yüksek. Özellikle enerji ve işçilik ücretlerinin yüksek olması rekabette bize engel oluyor. Devletimiz bize destek verirse biz bu alanda ithalatı tamamen keseriz. İhracatla da ülke ekonomisine büyük katkı sağlarız” şeklinde açıklamada bulundu.
TERA, HALI FUARININ GÖZDESİ OLDU
28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen Gaziantep Halı Fuarı’na katılan Tera Bilişim ve Kimya Teknolojileri firmasının ürünleri başta halı sektörünün temsilcileri olmak üzere ihracatçı firmalardan büyük ilgi gördü. Tera’nın fuardaki standı adeta ziyaretçi akınına uğradı. Fuarı değerlendiren Tera Bilişim ve Kimya Teknolojileri firmasının CEO’su Mustafa Takmaz, “Gaziantep Halı Fuarı’nda beklediğimizin üzerinde büyük bir ilgiyle karşılaştık” dedi.
Başarılı bir fuar geçirdiklerini ifade eden Takmaz, şöyle devam etti: “Gaziantep sadece ülkemizin değil dünyanın halı üretim merkezidir. Tera olarak Gaziantep’teki halı üretimi ve ihracatı yapan önemli firmalarla çalışıyoruz. Ancak sektörün bu ürüne büyük ihtiyacı var. Çünkü ürünümüz halının uzun süren uluslararası taşımacılık sırasında küflenmesini dolayısıyla bozulmasını önlüyor. Fuarda henüz ürünlerimizi kullanmayan halı ihracatçılarına ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Büyük ilgi gördük. Bu arada fuara yurt dışından katılan firmalar da ürünlerimize büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda bayilik başvurusu aldık. Fuarın da etkisiyle halı sektöründeki pazar payımızda önemli artış olacağını düşünüyoruz.”