20 yıllık imamı şehit ettiler

20 yıllık imamı şehit ettiler
18 Aralık 2020 11:14

20 yıllık imam Ahmet Kavillioğlu 1990 yılının Haziran ayında imam olarak görev yaptığı Aşağı Karavaiz köyü meydanında hain bir saldırı sonucu şehit edildi. Kavillioğlu’nu şehit eden silah seslerini eşi ve çocukları da dahil tüm köy halkı duydu. Köy meydanında başına 5 kurşun sıkılarak şehit edildi.

 

Ahmet Kavillioğlu 1 Ocak 1947 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşladan itibaren kendisini İslam dinine adadı. Hatice Kavillioğlu ile evlenen Ahmet Kavillioğlu, 1969 yılında memuriyet hayatına atıldı.

Kavillioğlu’nun Mehmet, Ayşe, Zehra, Ali, Ömer, Fatih, Ferhat isimli 7 çocuğu oldu. Eşine ve çocuklarına çok düşkün bir insandı. Bir ekmek alsa yemez, evine getirir çocuklarına yedirirdi.

İmamlık maaşı ile 7 çocuğuna en iyi şekilde bakmaya gayret gösterirdi. Kendisi de 15 çocuklu bir ailenin olduğu idi. Hep kalabalık ortamlarda büyümüştü.

20 YIL İMAMLIK YAPTI

Memuriyet hayatına başladığı yıl, imam hatip olarak Araban ilçesi Aşağı Karavaiz köyünde göreve başladı. Tam 20 yıl bu görevi yürüttü. Araban’da Karacaören  de görev yaptıktan sonra Yavuzeli Hamallı köyüne tayini çıktı. 7 yıl da Hamallı’da kalan Kavillioğlu, yine Araban köyüne geldi. 3 yıl sonra Nizip Duraklı’ya giden Kavillioğlu 4 yıllı görev süresi sonrasında Araban Aşağı Karavaiz köyüne geldi. 9 ay da burada görev yaptı.

ÖNCE MURHAR VURULDU

Araban’a gelen teröristler öncelikle Gümüşpınarı köyüne geldiler. Orada köyün muhtarını buldular ve herkesin içinde şehit ettiler. Hiç durmadan oradan uzaklaşıp Aşağı Karavaiz köyüne yöneldiler. Şimdiki hedeflerinde imam Ahmet Kavillioğlu vardı.

KÖY MEYDANINDA ŞEHİT EDİLDİ

Ahmet Kavillioğlu, 20 yıllık imamlık hayatının son dönemlerindeydi. Araban İlçesi Aşağı Karavaiz köyüne atanmıştı. 9 aylık görev süresi dolmuştu. Kavillioğlu’nun son durağı oldu bu köy. Köy meydanında teröristlerin hain saldırısı sonrası şehit edildi.

ŞEHİTLİK ADETA ÇAĞIRDI KAVİLLİOĞLU’NU

8 Haziran 1990 tarihinde Ahmet Kavillioğlu’nun evine misafir gelmiştir. Gece onları uğurladıktan sonra büyük oğlunu sorar. Evde değildir oğlu.

Kendilerine ait olan traktörleri ile komşularının ürünlerini taşıyacaktır. Kıyamaz oğluna ve eşi Hatice’ye, “Çocuk yorulmuştur. Gece vakti de gitmesin. Ben gideyim onu gönderir kendim taşırım yükü” der. Oğlunun yanına gider. Oğluna “Hadi oğlum git artık eve. Ben götürürüm” der. Bunun üzerine oğlu oradan ayrılır.

Ahmet Kavillioğlu, traktöre biner ve köy meydanından ilerlemeye başlar. O sırada teröristler imamı aramaktadır. Tam köy meydanına vardığında birisi gösterir, “İşte imamımız bu” der. Bunun üzerine teröristler imamı indirir ve herkesi yere yatırır. Sadece imam ayakta kalmıştır. Orada imamı kurşun yağmuruna tutarlar. Ahmet Kavillioğlu olay yerinde şehit düşer.

ALLAH DİYE BAĞIRDI BÜTÜN KÖY DUYDU

Meydanda kurşun yağmuruna tutulan Ahmet Kavillioğlu’nun Allah diye bağırmasını tüm köy duydu. Herkes olay yerine koştu.

Hatice Kavillioğlu da koşarak gelir. Geldiğinde kanlar içerisindeyerde yatan eşini görür. Neye uğradığını şaşırır. Daha 5 dakika önce eşini uğurlamıştır.

Kanlar içerisinde yerde yatan eşinin öldüğünü söylerler. Orada yere yığılır ve baygınlık geçirir. Uzun süre kendisine gelemez.

EŞİNİN ŞEHİT OLUŞUNU KENDİ GÖZLERİYLE GÖRDÜ

Misafirlerini uğurlayan Hatice Kavillioğlu, evini temizlemeye başlar. “Eşim dönmeden temizliğimi bitireyim” diyen Kavillioğlu, biranda silah sesleri duyar. Evine çok yakın bir yerdedir. Hemen dışarı çıkar. Herkesin oraya koştuğunu görür ve kendisi de gider. Eşinin şehit olduğunu kendi gözleri ile olay yerinde görür.

BENİ BİRGÜN VURACAKLAR DERDİ

Ahmet Kavillioğlu, ülkesini çok seven aşırı Milliyetçi bir insandı. 12 Eylül döneminin de öne çıkan isimlerinden birisiydi. O yüzden hep ailesine, “Bana bir şey olabilir. Beni birgün vuracaklar.

Eğer bir gün ölürsem sakın, arkamdan ağlamayın. Hep dik durun. Ben hayatım boyunca dik durdum. Çocuklarım ve eşim de dik olmalı. Beni vuranları sevindirmemeli” diye konumuşmuş şehidimiz imam Ahmet Kavillioğlu.

DİKDATÖR BİR KİŞİLİĞİ VARDI

Ahmet Kavillioğlu, çok sert ve dikdatör bir kişiliğe sahipti. Hiç taviz vermezdi doğru bildiklerinden. Aşırı Milliyetçiydi. Çocuklarına da hep Vatan sevgisini aşıladı. Kimseye boyun eymemeyi aşıladı. Eşine de hep, “Ben ölürsem kimseye boyun eğmediğim için ölürüm” diye söylerdi.

EŞİ KORKARAK YAŞADI

Hatice Kavillioğlu, eşinin sürekli ölümden bahsetmesi nedeniyle çok korkardı. Hep uyarırdı eşini. “Beni sensiz, çocuklarını babasız bırakma. Kendine dikkat et. Sürekli ölümden bahsetme” şeklinde korkularını dile getirirdi.

İMAM OLMASINA RAĞMEN SIKMADI ÇOCUKLARINI

Ahmet Kavillioğlu, çok sert bir kişiliğe sahip olmasına rağmen, imam olmasına rağmen asla çocuklarını sıkmadı. Onlara baskı yapmadı. Çok iyi yetiştirdi. Ailesinin kendine güvenen bir şekilde yetişmesi için çok gayret gösterdi.

EMEKLİ OLMAYI ÇOK İSTİYORDU

Ahmet Kavillioğlu, 20 yıl imamlık yaptıktan sonra emeklilik hayalleri yapmaya başlar. Artık ben de emekli olup rahat etmek istiyorum diye konuşur eşiyle.

Askerliğini de saydıran Ahmet Kavillioğlu’un hayaline ulaşması için birkaç yılı kalmıştır. Eşi ile her sohbetine, “Sonunda emeklilik zamanım yaklaştı.

Artık ben de rahat ederim ve aileme daha çok zaman ayırırım” sözlerini söyler. Ancak imam ne yazık ki , bu hayaline kavuşamadan şehitlik mertebesine ulaşır.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...