halı etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Ekonomi

İstanbul’da 1 Milyon Metrekare Halı Sergilendi

12 Aralık 2023
103 Ülke 21 Bin 284 Ziyaretçi ve 400 Katılımcı Firmayla Halı Fuarı Dünya GündemindeHalı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Dünya Halı Devlerinin Gövde Gösterisine Sahne Oldu5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ..
Politika

Gaziantepli halıcılar 2024 yılı yol haritasını çiziyor

10 Kasım 2023
Gaziantepli Halıcılar 2024 yılında Ülke Ülke Dolaşarak Tanıtım Çalışması Yapacakİstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’e sayılı günler kaldıHalı Üretim Merkezi Türkiye Dünya Halı Ticaret Merkezi Olma Yolunda İlerliyorTü..
Eğitim

Üniversiteli Öğrenciler Tasarladı Gaziantepli Halıcılar Dokudu

16 Ekim 2023
Üniversite Sanayi İşbirliğinde en iyi model GAÜN-GAHİB iş birliğiSanayide Sürdürülebilir Liderlik İçin Üniversite Sanayi İşbirliği ŞartGaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım ..
Ekonomi

Suudi Arabistan kraliyet ailesi Türkiye’nin kapısını çaldı!

13 Haziran 2023
Bizim için yapın Gaziantepli Turk Grass Ma Carpet, Suudi Arabistan kraliyet ailesi adına yapılacak camiinin halılarını döşemek için önemli bir iş aldı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’nın ba..
Ekonomi

İstikrar üretim ve ihracatı olumlu etkileyecektir

4 Haziran 2023
CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyükUzun bir aradan sonra halı ihracatının toparlanarak eski düzeylerine ulaşmaya başladığını açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yapılan seçimlerin ardından göreve..
Ekonomi

Halıcıların Yüzü Güldü

4 Şubat 2023
2023 yılının ilk ayında uzun süredir ihracatta düşüş yaşayan halı ihracatçılarının yüzü güldü. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı açıklamada halı ihracatının Ocak 2023’te yüzde 6.6’lık artışla 211 milyon 588 bin dolar ..
Ekonomi

Halı İhracatçıları 2023’ün Yol Haritasını Belirledi

9 Ocak 2023
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından “Geleneksel İstişare Toplantısı” düzenlenerek sektörün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan halı sektörü için olduğu gibi bir..
Ekonomi

Afrikalılar Gaziantep Halısını Sevdi

30 Kasım 2022
Kenya'nın başkenti Nairobi'de Kenyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halı ihracatçıları yenilikçi ürünlerini görücüye çıkardı. Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaşan Gaziantepl..
Ekonomi

Halı İhracatçılarının yeni Rotası Kenya ve Tanzanya

27 Kasım 2022
Dünya makine halı üretiminin yüzde 73'ünü üreten Gaziantepli halıcılar yeni pazar arayışlarını sürdürürken bu kez rotayı Afrika'ya çevirdiler. Afrika'nın en önemli pazarları arasında yer alan Kenya ve Tanzanya da incelemeler yapmak üzere GA..
Ekonomi

Halıcılar 7 Kıta 7 Ülke Projesiyle Yeni Pazarlara Yöneliyor

14 Ekim 2022
Halı Üretiminde Yenilikçi Ürünlere Öncelik VerilmeliRakip Ülkeleri Yakından Takip EdiyoruzMevcut Pazarlarımızı Korurken Yeni Pazarları İnceliyoruzDünya genelinde halı üretimi ge..
Ekonomi

Halı Sektörü Tanıtım Atağına Geçiyor

6 Ekim 2022
TİM Halı Sektör Kurulu, İstanbul’da Salahattin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katılımıyla TİM Dış Ticaret Kompleksinde bir araya gelen halı sektör kurulu üyeleri, 2022 yılının Ocak-..
Gündem

Halı İhracatının Yıldızları Ödülleri Sahiplerini Buldu

26 Eylül 2022
GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan: “Global Krizden En Çok Etkilenen Sektörüz”“Halı sektöründe modayı da belirlemek zorundayız”Güneydoğu Anadol..
Ekonomi

Tasarımcılar Tasarladı Gaziantepli Halıcılar Dokudu

23 Eylül 2022
Tasarlayın ganıyla düzenlenen VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılarak yirmi finalist arasına giren tasarımlar bugün jüri için görücüye çıktı. Bu yıl yarışmaya 256 eserle müracat edildiğini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Ka..
Ekonomi

Halı İhracatının Yıldızlarına Ödül Yağacak

21 Eylül 2022
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Halı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni düzenleneceği açıklandı. Tasarım Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılan tasarımcıl..
Ekonomi

Türkiye makine halısının yüzde 71.5’i Gaziantep’ten

27 Şubat 2022
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkan Vekili Hüseyin Ulutaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Güneydoğu Anadolu Meclisi'nde sektörün genel durumunu ve sorunlarını anlattı.HALI İHRACATI YÜZDE 22 ORANINDA ARTTI..
Ekonomi

Halıcılara ABD dopingi

25 Kasım 2021
Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin Dijital Hizmet Vergisi ve ABD’nin Dijital Hizmet Vergisine ilişkin ticari tedbirleri bakımından, ..
Eğitim

GAÜN öğrencileri halı firmasını gezdi

1 Kasım 2021
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programını kazanan öğrenciler tarafından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Royal Halı firmasına mesleki gezi gerçekleştirildi.Royal Halı Firması Ü..
Ekonomi

Halı sektörünün geleceğine büyük yatırım

16 Haziran 2021
Halı sektörünün geleceğine büyük yatırımGüneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), makine halısında dünyanın önde gelen üretim merkezleri arasında yer alan Gaziantep'in sektördeki ağırlığını koruması ve sektörün kentte kalıcı..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...