• Anasayfa /
  • /
  • Genç Girişimcilerin Proje Açılışı HKÜ’de Gerçekleştirildi

Genç Girişimcilerin Proje Açılışı HKÜ’de Gerçekleştirildi

25 Ağustos 2023 01:01 Eğitim

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı destekleriyle yürütülen “Genç Çalışanlar için Girişimcilik Becerilerinin Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi” projesinin açılışı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Cine Amfi’de gerçekleştirildi. Açılış programı öncesinde HKÜ kampüsünü gezen 19 farklı ülkeden gelen 45 katılımcı, sonrasında üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen girişimcilik çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

GENÇLERİ GİRİŞİMCİLİĞİN GÜCÜYLE BULUŞTURUYORUZ

Girişimcilik ve eğitim alanlarını bir araya getirerek gençlerin kariyer potansiyelinin artırmasının hedeflendiği projenin açılışında konuşan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, üniversitenin girişimcilik faaliyetlerine ve projenin amaçlarına dikkat çekti. Prof. Dr. Yola, “Bu proje, gençlerimizi yeni fikirlerle buluşturarak onları girişimcilik konusunda cesaretlendirmeyi hedefliyor. Girişimciliğin, gençlerin ve ülkenin geleceği için kritik bir rol oynadığını unutmamalıyız. Projemizin temel amacı, gençlerimize iş dünyasının dinamiklerini daha iyi anlatmak ve onlara girişimcilik alanındaki becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Gençlerimizi kreatif düşünmeye teşvik ederek, onların liderlik kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, gençlerimizin uluslararası düzeyde deneyimler paylaşmalarına olanak tanımaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje, iş dünyası ile gençleri daha güçlü bir şekilde buluşturmayı hedeflemektedir. Bu projenin genç girişimciler için fırsatlar oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Erasmus Kurum Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Simge Yılmaz, bu tür uluslararası projelerle gençlerin kariyer yolculuklarını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Gençlerimiz, bu projenin getirdiği eşsiz deneyimleri kendi girişimcilik hikayelerine yansıtabilecekler. HKÜ olarak, gençlerimize uluslararası arenada rekabetçi olmaları için gereken araçları sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...