Gaziantep’e verilen destek 1 milyar TL’yi aştı

Gaziantep’e verilen destek 1 milyar TL’yi aştı
14 Şubat 2021 20:08 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’e verilen destek 1 milyar TL’yi aştı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer “Gaziantep’e yapılan destek toplam 1  milyarı TL’yi aştı” açıklamasında bulundu

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Gaziantep’e yapılan destek tutarının geçen hafta açıkladığı kısa çalışma ve işsizlik ödenekleri gibi öncü rakamlarla birlikte toplam 1 milyar TL’yi  aştığını ifade etti.

DEVLETİMİZİN  DESTEĞİ, MİLLETİMİZİN YANINDA

“Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı sürdürülen sağlık  ve ekonomi alanındaki mücadelenin yanında salgından olumsuz etkilenen vatandaşlarımız Sosyal Destek Kalkanı ile koruma altına alınıyor. İlk vakanın ortaya çıktığı günden itibaren her türlü imkanı seferber ederek milletinin yanında yer alan devletimiz, salgının sosyal ve ekonomik hayat üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmeye çalışıyor. Biz 1 milyar lira destek sağladık”

DESTEK 1 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

Sosyal destek programı çerçevesinde toplam 330 bin 934 haneye 1000’er TL ödeme yapılmıştır.

Kısa çalışma ödeneğiyle 69 bin 729 çalışana 346.375.664TL,

Nakdi ücret desteğiyle 50 bin 887 çalışana 161.587.082 TL ,

İşsizlik ödeneğiyle 21 bin 93 kişiye 94.265.781 TL ödeme gerçekleştirildi.

Gaziantep’te ihtiyaç sahibi ve çalışanlara yapılan destek toplamda 1.012.176.206 TL’ye ulaşmıştır. Yani 1 milyar lirayı aşmıştır.

Salgının etkisi azalıncaya kadar destekler devam edecek

“Türkiye’nin Koronavirüse karşı yürüttüğü etkin mücadele Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Aile,Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın çalışmaları ile kararlılıkla sürüyor. İmkanlar dahilinde yapılan destekler salgının etkileri azalıncaya kadar devam edecektir.”

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, daha önce de Kısa Çalışma Ödeneği ve diğer nakdi desteklere ilişkin bilgi ve verileri açıkladı. Koçer önceki açıklamasında,

“Zorunlu sebeplerle işyerindeki çalışma sürelerinin kısalması yada işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması hallerinde, sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama olan Kısa Çalışma Ödeneği  ile devletimiz yaklaşık bir yıldır vatandaşlarımıza bu desteği sağlamaktadır. Koronavirüs nedeniyle ülkemiz genelinde milyonlarca kişinin faydalandığı Kısa Çalışma Ödeneğinden bugüne kadar 86.025 kişi ödenek almaya hak kazanmış ve toplam olarak Gaziantep’e bugün itibariyle 345.321.725 TL’lik  ödeme gerçekleşmiştir” demişti.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...