GAÜN’DE 816 MÜHENDİSİN MEZUNİYET HEYECANI

26 Temmuz 2023 14:11 Eğitim

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesinde 2022 – 2023 akademik yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 816 öğrenci, mezun olarak diploma aldı.
Mezuniyet programının açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, GAÜN Mühendislik Fakültesi’nin 50’nci kuruluş yıl dönümünde mühendislerin mezuniyet töreni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, mezun olma başarısı gösteren gençleri tebrik etti. Prof. Dr. Yumrutaş, “Çalıştığınız işyerlerinde birçok problemle karşılaşacaksınız. Bu problemler ve güçlükler karşısında asla yılmayacağınıza gönülden inanıyorum. Şu ana kadar üniversitemizde ve fakültemizde edindiğiniz bilgi birikiminizi ve donanımınızı insanlığın faydasına kullanacağınıza inancım tamdır. İnşallah çalışacağınız yerlere çalışkan bir mühendis olarak değer katacaksınız. Kıymetli gençler; bundan sonraki hayatınız da, gerek Üniversitemizin, gerekse Fakültemizin kapıları sizlere her zaman açık olacaktır. Gaziantep Üniversitesi, 50 yıllık geçmişi ile her zaman sizlerin arkasında olacaktır” şeklinde konuştu.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ise konuşmasına depremde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Prof. Dr. Bayram, “Yaşanan felaketlerle birlikte yaşananlar bize mühendisliğin ne kadar önemli olduğunu da bir daha gösteriyor. Emin olun bu depremi hiç can kaybı olmadan atlatabilirdik. Sadece lazım olan şey mühendislik kurallarına bağlı yapılan binalar ve şehirlerdi. İki ile ikinin çarpıldığında mutlaka dört etmesi gerektiğini unuttuğumuzdan; bilimden, teknolojiden ve mühendislikten yararlanmadığımız için bunca kayıpları yaşamış olduk. Mühendislik belki rakamlarla anılan bir meslek ama bu defa hiçbir mühendis bu rakamları kullanmak istememektedir. Unutmayın, bir doktor hata yaparsa 1 insan ölür, 1 mühendis hata yaparsa binlerce insan ölür. Mühendis insan olduğunu unutursa ve etikten uzaklaşırsa insanlık ölür.”
Mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi İnci Nacar da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Gaziantep Üniversitesi yönetimine ve öğretim üyelerine emekleri ve özverileri için tüm arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Bu üniversiteyi bu hale getiren ve bu yolda beni ve arkadaşlarımı destekleyen hocalarıma teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmaları sonrasında Mühendislik Fakültesinde derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden program, kep atmayla son buldu.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...