Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat

Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat
20 Şubat 2024 13:18

Medical Point Hastanesi Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat Çekti.
Medical Point Gaziantep Hastanesi tarafından Primemall Gaziantep Alışveriş Merkezinde Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Standa gelen ziyaretçiler bilgilendirildi ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Baver Demir gelen ziyaretçilerin sorularını yanıtladığını kaydetti. Çocukluk çağı kanserlerinden korunmak için ziyaretçilere broşür dağıtıldığını ifade ederek, çocukluk çağı kanserleri ile ilgili vakaların Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji bölümüne yönlendirildiğini belirtti.
Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri ile ilgili farkındalık yaratmak, kanserli çocuklar ve ergenlere, hastalık sonrası hayatta kalanlara ve ailelerine destek sağlamak için küresel bir iş birliği kampanyası yürütülmektedir.
Çocukluk Çağı Kanserleri ile ilgili bilgi veren Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ekrem Ünal dünya çapında çocuklarda ve ergenlerde 0 ile 19 yaşlar arasında, bir yıl içerisinde 400 binden fazla yeni kanser vakası tespit edildiğini belirtti. Ülkemizde ise bir yıl içerisinde 0 ile 19 yaş grubundaki kişilerin yaklaşık 4.700 yeni kanser tanısı aldığını ve çocukluk çağında genellikle ortaya çıkan kanser türlerinin yetişkinlikte ortaya çıkan kanser türlerinden önemli ölçüde farklılık gösterdiğine dikkat çekti. Çocukluk çağı kanserlerinin %30’unu lösemiler (kan kanserleri) kalan %70’ini de lenfoma ve solid tümörler (organ ve çeşitli dokulardan gelişen kanserler) oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Ünal çocukluk çağında en sık görülen diğer türün ise %20 oranı ile merkezi sinir sistemi tümörleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Erken evrede teşhis edilen birçok çocukluk çağı kanseri yüksek oranlarda tedavi edilebiliyor. Çocukluk çağı kanserlerinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte tedavi yöntemleri artmakta buna bağlı olarak da hastaların tedavilerinde iyi sonuçlar alınmaktadır. Çocukluk çağı kanserlerinde güncel tedavi uygulamaları, çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlere göre nadir görülmekle beraber, sıklıkla anne karnındaki yaşamın ilk basamaklarında, organları oluşturan kalıntı hücrelerinden kaynaklanan kanserlerdir. En sık gördüğümüz çocukluk çağı kanserleri yukarıda da belirttiğim gibi; lösemiler olup sonrasında beyin tümörleri, Nöroblastom, Wilms tümörü ve diğer kemik tümörleri karşımıza gelmektedir. Hastalar genellikle kemoterapilere çok iyi yanıt vermektedir. Çocukluk çağı kanserleri, beyin cerrahi, çocuk cerrahi, ortopedi, nükleer tıp bölümü, radyasyon onkolojisi, radyoloji, diyetisyen, psikolog gibi birçok bölüm tarafından ortak multidisiplinler bir yaklaşım ile tedavi edilen hastalıklardır. Medical Point Gaziantep hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Polikliniği’nde hizmetimiz Türkiye’deki ulusal ve uluslararası işbirliği ile hastaların dünya standartlarında tedavi edilmesi için çalışmaktadır.” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...