Av. Yılmaz Ovayolu’ndan önemli açıklama

Av. Yılmaz Ovayolu’ndan önemli açıklama
29 Ağustos 2023 11:50

“Derneğimizin toplumu birleştirici misyonundan taviz verilmemeli”
Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği’in Kurucu Başkanı Av. Yılmaz Ovayolu, derneğin kongre süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Ovayolu, yaptığı açıklamada, merkezi Gaziantep’te bulunan derneğin temel amacının toplumda birlik ve beraberliği sağlayarak, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmek olduğunu belirterek, derneğin siyaset üstü çizgisinden taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti. Başkan Ovayolu, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Genel kurul öncesi yaşadığımız süreçle ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum: Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük köylerinden birisi olan köyümüzde bir derneğin olmaması büyük bir eksiklikti. Köylülerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmek, köyümüzün ve köylülerimizin sorunlarının çözümünde kurumsal bir yapı ile hareket etmek amacıyla kurduğumuz derneğimiz şu anda 10 yaşında. Bu vesile ile emeği olan herkese teşekkür ediyorum.
10 Yıl önce dernek kurmak için yola çıkarken, derneğin insanlarımız arasında ayrışmalara yol açmaması, beraberliğimizi güçlendirmesi, bunun için de Tilkiler toplumunun tamamı tarafından kabul görmesi ve uzun ömürlü olması için bir takım ilkeler belirledik.
Bu ilkelerin en önemlisi, derneğimizin siyaset üstü olan kimliğiydi. Bir toplumda her siyasi görüşten insanın olması doğaldır. Siyasi görüşlerimizin bir ayrışma nedeni olmaması için derneğin dışında bırakılması önemlidir.
Bizi bir arada tutan unsurlar, aynı köyden olmamız, dolayısıyla akrabalık bağlarımız ve inancımızdır. Bizi bir araya getiren bu unsurları güçlendirmek, birlik ve beraberliğimizi de güçlendirecektir. Aksi takdirde birlik ve beraberliğimiz yara alacaktır.
Son zamanlarda derneğimizin bu siyaset üstü çizgisinden uzaklaşmaya başlamasından dolayı çok fazla eleştiri almaya başladık. Bunun üzerine geçmişte bu derneği kuran ve uzun yıllar yöneticilik yapan arkadaşlarımızla bir araya gelerek yeniden göreve talip olmayı masaya yatırdık. Yönetimsel bazdaki eleştirilerimizi paylaşmak amacıyla da kısa süre önce mevcut yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı da ziyaret ettik ve aday olacağımızı ifade ettik.
Ancak daha sonra birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerde, seçimlere iki adayla gidilmesinin yanlış olacağı, kim kazanırsa kazansın bir ayrışmaya ve küskünlüğe yol açacağı konusunda fikir birliğine vardık. Bunun üzerine mevcut yönetimdeki arkadaşlarla bir uzlaşı arayışına girdik. Gerekirse her iki adayın da çekilerek, üçüncü bir kişinin aday olmasını da önerdik. Çünkü bizim için önemli olan A ya da B şahsı değil, derneğin kendisi idi. Fakat üzülerek ifade etmek istiyorum ki, uzlaşı arayışlarımız ve tüm önerilerimiz karşılıksız kaldı.
Bunun üzerine arkadaşlarımızla yeniden bir değerlendirme yaptık. Mehmet Şahin Dedemiz başta olmak üzere, inanç ve kanaat önderlerimizin de seçimlere iki adayla gidilmemesi yönündeki telkinleri ve tavsiyeleri doğrultusunda aday olmamaya karar verdik.
Biz bu derneği toplumda birlik ve beraberliği güçlendirmek için kurduk. Geçmişte köyümüzdeki birlik ve beraberliğin yara almaması için yıllardır devam eden muhtarlık sorununu çözme konusunda inisiyatif alarak sorunun çözülmesini sağlayan dernek kurucuları olarak, aynı yine amaç çerçevesinde ve birlikteliğin devamını sağlama anlamında aynı sorumlulukla hareket etmemiz gerektiğine karar verdik. Çünkü iki adayla seçime gitmek kuruluş felsefemize, amacımıza ters düşecekti. İstesek de istemesek de bir ayrışma ve kırgınlık olacaktı. Ayrıştıran değil birleştiren olmak, ileride meydana gelebilecek olumsuzluklara sebebiyet vermemek amacıyla adaylıktan vazgeçerken, şunları da ifade etmek istiyoruz:
Mevcut yönetimdeki arkadaşlar elbette çalıştılar, toplumumuza hizmet ettiler. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bizim eleştirilerimiz yönetimsel bazdadır, ilkesel bazdadır. Derneğimizin kuruluş ilkelerinden uzaklaşmasıdır. Bundan sonra da derneğimizin kuruluş ilkelerinden sapmaması için gerekli çaba ve uyarılarda bulunmaya devam edeceğimizi bildirirken, yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...