Yasak tanımayan yüzlerce kişiye ceza yağdı

Yasak tanımayan yüzlerce kişiye ceza yağdı
28 Şubat 2021 22:24 Kaynak : HABER MERKEZİ

Yasak tanımayan yüzlerce kişiye ceza yağdı

Gaziantep’te korona virüs yasaklarını ihlal edenlere ceza yağdı. Bir günde 534 kişiye ceza yazıldı.

Gaziantep’te İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklara yönelik denetimleri devam ediyor. 27 Şubat günü de 24 saat denetimlerine devam eden emniyet güçler yasakları ihlal edenlere ceza yazdı. Gaziantep’te sokağa çıkma yasağını ihlal eden 487 kişiye, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 47 kişiye idari cezalar uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “27 Şubat günü sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 487, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden  47 şahsa idari yaptırım uygulanmış, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 150 şahıs ise ikaz edilmiş, ayrıca 315 işyeri denetlenmiştir” denildi.

Türkiye’de en fazla korna virüs cezasının kesildiği il olan Gaziantep, bu özelliğini de sürdürüyor. Her gün yüzlerce kişinin cezaya maruz kaldığı Gaziantep’te, para cezaları da sokağa çıkan ve yasak tanımayan sorumsuzlara engel olamıyor. Her gün yüzlerce cezanın kesildiği kentte hafta sonu yasaklarında da yüzlerce vatandaş yasağı dinlemedi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sokağa çıkma yasağı ile sosyal mesafe ve maske yasaklarını ihlal edenlere, affetmedi. Bir günde 534 kişi ceza yedi.

Gaziantep’te yasaklara rağmen birçok vatandaşın market ve ekmek alma bahanesiyle sokaklara çıktıkları gözlendi. Bazı parklar ve caddelerde yine yoğunluk görülürken, yapılan sorumsuzluğa da pes artık denildi. Emniyet güçleri de şehrin dört bir tarafında denetimlerine tam gaz devam etti. Kontrollerle yasaklara uymayanlara gereken cezayı kesen emniyet güçleri mücadelesini sürdürdü.

Bazı vatandaşlar da sokaktaki yoğunluğa tepki göstererek, “Bizler evimizdeyiz. Ama bazı sorumsuzlar sokakta. Bizim de kurallara uymamız boşa gidiyor. Kendini bilmezlerin yüzünden emeklerde boşa çıkıyor. Vaka sayılarını da bir türlü en aşağı çekemiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...