• Anasayfa /
  • /
  • Vali Gül’den korkutan son dakika açıklaması: Maalesef artıyor 

Vali Gül’den korkutan son dakika açıklaması: Maalesef artıyor 

Vali Gül’den korkutan son dakika açıklaması: Maalesef artıyor 
06 Mart 2021 19:03 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayılarını hızla arttığına dikkat çekerek, “Maalesef vakalar artıyor. dışarıda geçirdiğimiz son Cumartesi olabilir” dedi.

Vali Gül’den korkutan son dakika açıklaması: Maalesef artıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül’den korona virüs vka sayılarındaki artışla ilgili korkutan son dakika açıklaması geldi.

Vali Gül Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarındaki haftalık tabloyu paylaşmasının ardından açıklama yaptı. Vali Gül sosyal medya hesabı üzerinden, “Maalesef vaka sayımız artıyor. Şehir olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmazsak bu dışarda geçirdiğimiz son cumartesimiz olabilir! Nasıl bulaştığı ve nasıl önlem alınacağı belli; çocukların okulu, esnafın işi, gençlerin düğünü vb. Konuların düzelmesi için lütfen kurallara uyalım”  uyarısında bulundu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritayı paylaşmıştı. Haritaya göre geçen hafta 35.08 olan Gaziantep, bu hafta 44’e yükseldi. 9 puanlık artış tedirgin ettin. Gaziantep’te vaka sayılarının artması bu şekilde devam ederse yeni yasaklar yolda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayıları ile ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştı:

“Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli. Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...