Üniversite Sanayi İşbirliğinde en iyi model GAÜN-GAHİB iş birliği
Sanayide Sürdürülebilir Liderlik İçin Üniversite Sanayi İşbirliği Şart
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı öğrencileri tarafından tasarımları yapılan ve Gaziantepli halıcılar tarafından dokunarak halıya dönüştürülen tasarımlardan oluşan sergi Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan tarafından düzenlenen törenle açıldı.
Uluslararası Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Teknolojik Gelişmeler Kongresi etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezinde ilk tasarımlarını sergileyen Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı öğrencilerinin düzenlediği sergi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Kalebak ile GAHİB Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Halı sektörüyle üniversite işbirliğinin sürdürülebilir başarı için büyük önem taşıdığını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın GAÜN ile GAHİB arasında imzalanan protokollerle önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek desteklerinden dolayı GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’a teşekkür etti.
Sürdürülebilir üretim ve ihracat için nitelikli eleman şart
GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’da makine halı üretimi gibi dünya halı modasının da Gaziantep tarafından belirlenmeye başlandığını bundan genç tasarımcıların emeklerinin büyük olduğunu ifade ederek “Öğrenciler tarafından tasarlanan ve firmalarımız tarafından dokunan bu halılar sektörümüzün geleceği için gerçekten umut verici. Genç yeteneklerin sektörümüzde görev alması elbette sektörün geleceği açısından büyük önem taşıyor. Nitelikli eğitim almış, geleceğin mimarı olacak gençlerimize dün olduğu gibi gelecekte de gerekli her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Bugün incelediğimiz bu güzel sergide yer alan halıların önümüzdeki süreçte dünya pazarlarında büyük alıcılar bulacağına inanıyor gençlerimize ve özellikle bizlerle sürekli koordineli çalışmalar içerisinde bulunan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Kalebak ile destek veren bütün akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlerimiz halının geleceğini tasarlayacak
Son dönemlerde gençlerin tasarıma yönelmeye ve bu alanlarda çalışma yapma istekleri gerek makine halı sektörünün geleceği için gerekse bu sektörün üreticisi olduğumuz kadar modada da belirleyici oluşumuzun sürdürülebilir hale gelmesinde büyük önem taşıyor diyen Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Kalebak “Öğrencilerimiz tarafından tasarımı yapılan çalışmalar Gaziantep’te faaliyet gösteren Alpin halı, Efor halı, Modela halı, Anatolia halı, Kaplan kardeşler Halı, Saray halı ve Klopatra hali firmaları tarafından dokunarak sergimize verilmiştir. Büyük emeklerle hazırlanan bu tasarımların halıya dönüştürülmesi gerek bizim gerekse öğrencilerimiz için büyük önem taşımaktadır. Türk halı sektörünün geleceğine yön verecek nitelikli eleman yetiştirilmesi elbette hepimizin ortak isteğidir. Burada üniversite sanayi işbirliği modeli büyük bir başarıyla sürdürülmektedir. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Açılış töreni sırasında üniversite öğrencilerine yönelik söyleşiler gerçekleştiren akademisyenlere günün anısına birer plaket takdim edildi.