Türkiye Uzay Yolculuğuna Hazır

Türkiye Uzay Yolculuğuna Hazır
17 Ocak 2024 12:04

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Alper Gezeravcı’yı taşıyan roket bu gece 01.11’de uzaya fırlatılacak.

Fırlatma töreni, İstanbul ile Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden izlenebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetlerinde F-16 pilotu ve standardize filo akademik eğitim kol komutanı olarak görev yapan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’ya uzay görevinde başarılar diliyoruz.

ALPER GEZERAVCI KİM
Astronotumuz Alper Gezeravcı Aralık 1979’da Silifke (Mersin), Türkiye’de doğan Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Türk Hava Kuvvetleri’nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, aralarında T-41, SF-260, T-37, T-38, F-5, KC-135 ve F-16’nın da bulunduğu birçok uçakta 15 yıllık uçuş tecrübesine sahibi. Ayrıca Türk Hava Yolları’nda yedi yıl kaptanlık yaptı. Gezeravcı ayrıca uçuş lideri, uçuş emniyeti görevlisi ve ticari havayollarında kaptan olarak görev yaptı. Gezeravcı, son olarak Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana’daki 10’uncu Üs Komuta Birimi’ne atandı. Filonun standartlaştırılması ve değerlendirilmesi, tüm eğitim belgelerinin Hava Kuvvetleri takvimine göre düzenlenmesi, tüm F-16 ve KC-135R pilotlarının kontrol sürüşleri öncesinde sınavların yapılması ve filo belgeleme standartlarının denetlenmesinden sorumluydu. Bir spor tutkunu olan Gezeravcı, tüplü dalış, yelkencilik, kampçılık ve rafting yapmaktan keyif alıyor ve dağ yürüyüşü ve binicilik konusunda geniş deneyime sahip. Askeri eğitim sayesinde birçok hayatta kalma eğitimi kursuna ve askeri bölümlere katılmıştır.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...