• Anasayfa /
  • /
  • TÜRK DÜNYASI ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ GAÜN’LÜ AKADEMİSYENE

TÜRK DÜNYASI ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ GAÜN’LÜ AKADEMİSYENE

20 Temmuz 2023 07:51 Eğitim

27. Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri çerçevesinde düzenlenen törenle Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV), “25. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri” Bayburt’ta sahiplerini buldu.

Türk dünyası ile ilgili çalışmaların jüri tarafından detaylı analizi sonucunda GAÜN Turzim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, Türk Dünyasına Hizmet Ödüllüne layık görüldü. Prof. Dr. Bay’a ödülünü, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve TURKSAV Genel Sekreteri Yavuz Gürler’den aldı.

25. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri Iran’dan Oğulmaya Samizade’ye ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalar yürüten ve Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük sosyo-kültürel projesi olan “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık” projesi yanında yürüttüğü diğer projelerden dolayı, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bay “Türk Dünyası Hizmet Ödülü” almaya hak kazandı.

TÜRK DÜNYASININ YENİ HİKAYESİ KARDEŞLERİN BİRLEŞMESİDİR

Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Erdal Bay duygularını şu ifadelerle aktardı: “Bayburt, kendisi küçük ama hikayesi büyük bir şehir. Hikayesi Dede Korkut’tan başlar. Türk dünyasının ilk hikayelerinde hep göç, ayrılık ve hüzün vardır. Türkler farklı nedenlerinden dolayı dünyanın farklı bölgelerine dağılmışlardır. Türk dünyasının günümüzdeki hikayesi ise ayrılan kardeşlerin tekrar birleşmesidir. Türk dünyasının büyük hikayelerinden biri, birbirlerinden koparılan kardeşlerin artık birleşmesiydi. Bu bir hayal, bir ülküydü ama artık gerçeğe dönüşmeye başladı. Bu hikayenin birçok kahramanı vardır. Hikayecinin türbesinin yer aldığı Bayburt’ta düzenlenen Dede Korkut Kültür ve Sanat şöleni ile TURKSAV yaptığı çalışmalar bu hikayenin birer parçasıdır. Bu hikayede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

PROF. DR. BAY TÜRK DÜNYASI ÇALIŞMALARI İLE ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDI

Prof. Dr. Erdal Bay, Türk Dünyasıytla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı Ülkü Ocakları Türk Dünyası Hizmet ödülünü iki defa almasınının yanı sıra, TURKSAV Türk Dünyası Hizmet ödülü ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) Dede Korkut Türk Eğitimine Hizmet Ödülü ile Bilge Tonyukuk Türk Eğitimine Hizmet Ödüllerini ve 2021 yılında Manas Türk Dünyası Hizmet Belgesi alma başarısı göstrerdi.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...