Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ceza yağdı

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ceza yağdı
15 Şubat 2021 08:18 Kaynak : HABER MERKEZİ

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ceza yağdı

Gaziantep’te 14 Şubat günü sokağa çıkma yasağı ihlali yapan 714 kişi ceza yedi. Sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan 14 kişi de cezai işleme maruz kaldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklara yönelik denetimlerine devam ediyor. 14 Şubat günü de çok sayıda vatandaş, yasaklara uymadığı için ceza yedi. Hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa  çıkma kısıtlamasının ikinci gününde denetimlerini sürdüren emniyet güçleri, sokağa çıkma ihlali yapan 714 kişiye cezai işlem uyguladı. Sosyal mesafe ce maske kuralını ihlal eden 14 kişi de ceza yemekten kurtulamadı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “14 Şubat günü sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 714, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden  14 şahsa idari yaptırım uygulanmış, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 278 şahıs ise ikaz edilmiş, ayrıca 451 işyeri denetlenmiştir” denildi.

Gaziantep’te sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara yönelik cezalarda azalma olduğu gözlendi. Vatandaşın büyük çoğunluğunun artık bu kurallara uyduğu gözlenirken, sokağa çıkma yasaklarına riayet etmedikleri gözlendi. Hafta sonu da çok sayıda vatandaşın işi olmamasına rağmen sokaklarda gezdikleri görüldü. Vatandaşların denetimlere takılması halinde ise ekmek veya market alışverişini gerekçe gösterdikleri belirtilirken, özellikle hafta sonları yoğunluğun da çok düşmediği görüldü.

Yasak olmasına rağmen parklara akın eden vatandaşların kısıtlamaları dinlemedikleri görüldü. Bazı vatandaşlar ise, “Bizler kurallara tam olarak uyuyoruz. Ama bazı kendini bilmezler herkesin hayatını riske atarak yasak tanımıyor. Eline bir ekmek alan neredeyse   şehrin bir ucundan diğerine gidiyor. Sadece bir kişinin alışverişe gitmesi gerekirken aile boyu gidenler var. Bu tür sorumsuzluk örneği sergileyenlere de gerekli cezalar uygulanmalı. Kendi hayatlarını riske attıkları yetmiyor gibi hastalığın yayılmasında da baş rolü üstleniyorlar” ifadelerini kullandılar.

Toplum Destekli Polis ekipleri de her gün vatandaşları korona virüs tedbirlerine karşı uyarmaya devam ediyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...