Şok intihar: 18 yaşındaki genç kendini astı

Şok intihar: 18 yaşındaki genç kendini astı
17 Mart 2021 09:19 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te 18 yaşındaki M. C. Ö.’nün kendini asarak intihar ettiği ileri sürüldü.

Gaziantep’te intihar olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son günlerde intihar vakalarında büyük artış olurken, özellikle gençlerin ihtihar etmesi dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz gün hemşire Dila Yıldırım silahla kafasına sıkarak yaşamına son vermişti.. Dün gece de intihar olayı Dülük köyünde meydana geldi. 18 yaşındaki genç, kendini iple asarak intihar etti. İntihar olayının neden meydana geldiği bilinmiyor.

 

NEDEN İNTİHARLAR ARTIYOR

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin TÜİK’in intihar vakaları ile ilgili yürüttüğü çalışmada, 16 bin 355 kişinin intihar ettiği kaydedildi. İntihar vakalarının en çok erkeklerde yaşandığı belirtilen araştırmada, intihar oranı en yüksek illerin Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ifade edildi.

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi, son yıllarda gündeme gelen intihar vakaları ile ilgili TÜİK’in 2015-2019 yılları arasındaki verilerini değerlendirdi. İntihar vakalarının cinsiyet, yaş ve kent bağlamlı boyutlarına, İntihar nedenleri ve araçlarına/biçimlerine dair TÜİK’in web sitesinde yayınlanan resmi verilerden derlenen çalışmada, intihar vakalarının en çok ve artan biçimde erkeklerde görüldüğü belirtildi.

Çalışmada, intihar vakalarının çocuk ve gençlerde daha fazla sayıda yaşandığını, nedeni bilinmeyen intihar biçimlerinin ilk sıraya yerleştiğini, düşüş eğiliminde olan intihar vakalarında 2018’den itibaren yeniden artış olduğu kaydedildi. Değerlendirmede “İntihar nedenleri içinde iş ve geçim nedeniyle intiharlarda kısmi artışların gündeme geldiğini göstermektedir” denildi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...