Musabeyli’de Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı

Musabeyli’de Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı
28 Ağustos 2022 14:45 Kaynak : 27haber.com merkezi

Kilis’in Musabeyli ilçesinde bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Üzüm Festivali yoğun ilgi gördü.

Musabeyliler Derneği tarafından Musabeyli ilçesi Karbeyaz köyündeki Üzüm Üreticileri Birliğinde gerçekleştirilen festival ilgi gördü. Festival öncesi konuşma yapan Oguzboyları Federasyonu Başkanı ve Musabeyliler Derneği Başkanı Huzeyfe Durmaz, amaçlarının festivalle horoz karası olarak bilinen Kilis karası üzümünü dünyaya tanıtmak olduğunu ifade ederek, “Dernek olarak hemşerilerimizin emrindeyiz. Üzüm festivalinin 7.’sini yapıyoruz. Festivalin 6.’sını Kilis Musabeylinde yaptık, birini de Gaziantep’te yaptık bunun nedeni ise Şahinbey ilçesinde 90 bin Musabeylili ve Kilisli yaşamasıdır. Gaziantep’te şu an il dışından gelen en fazla Musabeyli ve Kilislilerdir. Bu resmi kurumların kayıtlarında vardır” dedi.

İl genel meclis başkanı Şıhmehmet Yalçın, “Horoz karası üzüm fiyatının çiftçilerimizi tatmin etmediğini biliyoruz. Bizlere kırgınsınız üzüm fiyatını tekrar görüşüp hakkı olan değerini kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.”
Ak Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Murat Karataş, “Ak Parti siyasetinde Kilis için elimizden geleni yapacağız. Rabbim dirliğimizi, birliğimizi bozmasın. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, “Hepimizin malumu olduğu üzere sayın valimizin ve Kilisli üreticilerin büyük destekleri sonucunda Kilis zeytinimizin ulusal ve uluslararası platformda hak ettiği değeri aldığına inanıyoruz. Bu hepimizi sevindiren durum. Musabeyli ilçesinde de rekoltesi yüksek olan horoz karası üzümün de hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz. Üzerimize düşen ne varsa hep birlikte destek olacağız. Birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine vesile olan organizasyona emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, ” Yedincisini düzenliyoruz. İlk festival de Üç Pınar Göletinin orada yapılmıştı.
Ak Parti döneminde hükümetimiz çiftçilerin yanında yer almış ve almaya devam edecektir.
Arkamızda görmüş olduğunuz 20 milyona mal olan Üzüm Üreticileri Birliği’nde üzümün de zeytin gibi değerini bulacağına ve dünyada hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz.
Şimdiye kadar zeytinimizde tam 16 altın ve gümüş ödül aldık. Horoz karası üzümümüz de hak ettiği değeri bulacaktır.”

Ak parti milletvekili Mustafa Hilmi Dülger,” Hikayesi olmayanın gerçeği olmuyor. Eli öpülesi yüzü nurlu çiftçilerimizin altın değerindeki Kilis Horoz Karasının dünya genelindeki hak ettiği değeri alabilmesi bir hikayeye bağlı. Bu hikayeyi yazarsak emeğimizin nasıl bir billur halde olduğunu  görmüş oluruz.  Biz çaba gösteren emek verenlerin arkasındayız. Hükümetimiz üretici ve çiftçisinin yanında. Emeklerinin zayi olmaması için her şeyi yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.” diyerek protokol konuşmalarına son verildi.

Şenlik kapsamında yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda birinci olan kişiye hediye verildi. En iyi üzüm üreten çiftçiler arasında ilk üçe girenlere gram altın, çeyrek altın ve yarım altın hediye edildi.

Musabeylili ünlü sanatçılar Özkan Yılmaz ile Mehmet Yakar’ın konseri ile program sona erdi. Programa Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Gaziantep milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, İl Genel Meclis Başkanı Şıhmehmet Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selami Akşit, AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek Gaziantep Kızıklılar dernek başkanı Enver Bağcı, Karakoyunlular dernek başkanı Yakup Özbay ile davetliler katıldı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...