Korona yasaklarını ihlal edenlere ceza yağdı

Korona yasaklarını ihlal edenlere ceza yağdı
25 Nisan 2021 22:46 Kaynak : HABER MERKEZİ

Korona yasaklarını ihlal edenlere ceza yağdı

Gaziantep polisi sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden şahıslara idari yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Covid salgını ile mücadelede önemli rol üstlenen polisler, sokakta salgın tedbirlerinin uygulanması için çalışmasını sürdürüyor. Ama polislerin çalışması ve sağlıkçılar başta olmak üzere duyarlı tüm kesimlerin çağrılarına rağmen vatandaşlar kurallara dikkat etmemekte ısrarcı davranıyor. Durum böyle olunca kaçınılmaz hale gelen cezaları da polisler kesmek zorunda kalıyor. Gaziantep’te 24 Nisan tarihinde yapılan denetimlerde sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 357, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 44 şahsa idari yaptırım uygulandı. Polisler, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 526 şahsı ise ikaz etti.

Öte yandan emniyet, “Nizip İlçe ekiplerince ilçemizde son dönemde meydana gelen 1 iş yerinden, 2 motosiklet hırsızlığı ile 1 gasp olayını gerçekleştiren ve çok sayıda suç kaydı bulunan 3 şüpheli yakalanmış, çalıntı motosikletler ele geçirilmiş, adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklanmıştır. ilimiz genelinde Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 58 şüpheli şahsa uyuşturucu madde bulundurmak kullanmak ve ticaretinden işlem yapılmış, 4 şahıs tutuklanmış, 2 şahıs adli kontrol almıştır. Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ise 32 şahıs yakalanmıştır. Hırsızlık olaylarına yönelik yapılan çalışmalarda 25 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 14 faili meçhul olay aydınlatılmış, 3 şahıs tutuklanmış, 8 şahıs adli kontrol almıştır Gün içerisinde yapılan çalışmalarda ise 68 şahsa kabahatlerden işlem yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda; -335 gr uyuşturucu madde -Bir miktar uyuşturucu hap -Ruhsatsız 7 tabanca, 1 tüfek, 1 kuru sıkı tabanca -3 adet çalıntı motosiklet -Çok sayıda çalıntı elektronik ve muhtelif malzeme ile bakır kablo -65 adet kesici alet ele geçirilmiştir” bilgilerini verdi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...