“Güzel İnsan” Uğur Turan Kırklareli Valisi Oldu

“Güzel İnsan” Uğur Turan Kırklareli Valisi Oldu
19 Eylül 2024 14:16

Şahinbey’in güzel insanı Uğur Turan Kırklareli Valisi oldu
Valiler kararnamesi, Resmi Gazete’nin 19 Eylül 2024 tarihli sayısında yayımlandı.
2011-2018 yılları arasında Gaziantep Şahinbey İlçesi Kaymakamı olarak görev yapan ve Gazianteplilerin gönlünü kazanan “Güzel İnsan” Uğur Turan yeni Kırklareli Valisi olarak atandı.

Kırklareli Valisi Uğur Turan kimdir?
1968 doğumlu Uğur Turan, Giresun’un Yağlıdere ilçesindendir. 1985 yılında Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi’nden, 1989 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.
Meslek hayatına 1990 yılında Giresun’da Kaymakam Adayı olarak başlayan Turan, staj döneminde Tokat Almus ve Edirne Meriç’te Kaymakam Vekilliği yapmıştır. Bu dönemde, İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay boyunca İngiltere’nin Oxford kentinde dil eğitimi almak üzere görevlendirilmiştir. Kaymakamlık kursunu 79. dönem birincisi olarak tamamlayan Uğur Turan, Sivas Ulaş Kaymakamlığına atanmıştır. Görev süresince Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 8 ay kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirmiştir.
Kariyeri boyunca çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapmış olan Turan, Diyarbakır Hazro, Trabzon Yomra, Ordu Perşembe, Tokat Niksar, Gaziantep Şahinbey gibi önemli bölgelerde görev almıştır. Yomra Kaymakamlığı’ndaki üstün hizmetlerinden dolayı, Türk İdareciler Derneği tarafından “Vali Vefik Kitapçıgil Hizmet Ödülü” ile “Yılın İdarecisi” seçilmiştir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü, APK Kurul Başkanlığında ise Daire Başkanı olarak iki yıl hizmet vermiştir.
Çeşitli görevler esnasında birçok ödül ve takdirnameye layık görülen Uğur Turan, Tokat Almus, Sivas Ulaş, Ordu Perşembe ve Gaziantep Şahinbey Kaymakamlıklarında “Başarı Belgesi”, “Üstün Başarı Belgesi” ve maaş taltifleri ile ödüllendirilmiştir. Başakşehir Kaymakamlığı sırasında dönemin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve şu anki İstanbul Valisi Davut Gül tarafından birçok kez “Başarı Belgesi” ile takdir edilmiştir.
Uğur Turan, meslek hayatı boyunca kamu yönetimi, insan hakları, afet yönetimi, çevre denetimi ve kolluk yönetimi gibi birçok alanda çeşitli seminerlere katılarak sertifikalar almıştır. 2008 yılında Tokat Valisi Dr. Recai Akyel’in teklifiyle Türk İdareciler Derneği tarafından “Özel Takdir Ödülü” almıştır. Ordu Haber Gazetesi tarafından “Üstün Hizmet Ödülü”, Tokat Kültür Haber Dergisi tarafından ise “Başarılı Kaymakam” ödüllerine layık görülmüştür.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...