• Anasayfa /
  • /
  • Güçyetmez: “23 Nisan, Cumhuriyete giden yoldaki en önemli kilometre taşıdır”

Güçyetmez: “23 Nisan, Cumhuriyete giden yoldaki en önemli kilometre taşıdır”

Güçyetmez: “23 Nisan, Cumhuriyete giden yoldaki en önemli kilometre taşıdır”
21 Nisan 2024 12:34

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını millet olarak büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutluyoruz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin, millet egemenliğinin ve demokrasinin sembolü olduğuna dikkat çeken İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, mesajında, “Birinci Dünya Savaşı sonrası vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve bağımsızlığına kast edildiği bir dönemde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımıza öncülük etmiş, tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi ile yurdumuzu işgalden kurtarmış ve laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlamıştır” diyerek, TBMM’nin kurulmasının tarihimizdeki yeri ve önemini ifade etti.
Başkan Güçyetmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dünya çocuklarına armağan ederek, çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermiştir. Çünkü, iyi eğitim almış, bilime ve teknolojiye açık, vatan ve millet sevgisi ile donanmış bir gençlik ülkemizin en büyük gücüdür. İnanıyoruz ki, çocuklarımız ve gençlerimiz, kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayarak, ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasında üzerlerine düşen görevi tam olarak yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu toprakları vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yarınlarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...