• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te yasaklara uymayanlara korona cezası yağdı

Gaziantep’te yasaklara uymayanlara korona cezası yağdı

Gaziantep’te yasaklara uymayanlara korona cezası yağdı
23 Ocak 2021 11:37 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklara uymayanlara ceza yağdı. 200 kişi ceza yemekten kurtulamadı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 156 kişiye sokağa çıkma yasağı ihlalinden, 44 kişiye de sosyal mesafe ve maske kuralı ihlalinden ceza yazıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 156, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 44 şahsa idari yaptırım uygulanmış, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 110 şahıs ise ikaz edilmiş, ayrıca 321 işyeri denetlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapıldı.

Gaziantep Türkiye genelinde korona virüs yasakları nedeniyle en fazla ceza yazılan il olma özelliğini de korudu. Yasaklamalara rağmen vatandaşlar kuralları ihlal etmeye devam etti.

Gaziantep’te dün gece başlayan56 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulamasının ilk gününde sokaklar da boş kaldı. Özellikle çarşı merkezi ve insan kalabalığının yoğun olduğu caddelerdeki sessizlik gözden kaçmadı. Az sayıda vatandaşın sokaklarda olduğu gözlendi.

Karagöz Caddesi, Gaziler Caddesi, Bakıcılar Çarşısı, Arasa Meydanı, Mütercim Asım Caddesi, Almacı Pazarı, Muammer Aksoy Bulvar, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı gibi gün içerisinde yoğunluğuyla dikkat çeken pek çok yer sessiz ve sakin görüntüsüyle dikkat çekti. Sessiz cadde ve sokaklarda kuş cıvıltıları yankılandı.

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Normalleşme takvimine gidilen süreçte koronavirüs günlük vaka ve ölüm sayılarında beklenmedik bir patlama yaşanmazsa ve söz konusu kararlar alınırsa Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın anılan tarihlere yakın bir dönemde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklaması bekleniyor.

Koronavirüs salgının seyrine bağlı olarak öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek. Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...