Gaziantep’te talihsiz işçinin feci sonu

Gaziantep’te talihsiz işçinin feci sonu
20 Haziran 2021 17:31 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te talihsiz işçinin feci sonu

Gaziantep’te bir fabrikada çalışan 46 yaşındaki işçi, ayrıştırma kazanına düşerek feci şekilde can verdi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada Ökkeş Can (46) isimli bir işçi düştüğü ayrıştırma kazanında feci şekilde öldüğü öğrenildi.

Polypak kağıt fabrikasında çalıştığı öğrenilen Ökkeş Can (46) kağıt ayrıştırma kazanına düşerek feci şekilde can verdiği kaydedildi. 46 yaşında olduğu öğrenilen Ökkeş Can’ın ölüm haberi Beykent’te oturan yakınlarına duyuruldu. İş kazası olduğu iddia edilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  Ökkeş Can’ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Talihsiz adamın ölümü yakınları arasında şok etkisi yarattı. Ökkeş Can, öğre namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

İŞ KAZALARI ARTIYOR

Dünya’da iş kazalarını önlemek için yapılan düzenlemeler ve alınan önlemlere rağmen iş kazalarının sayısı ile hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Avrupa Birliği’nin (AB) resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verilerine göre Türkiye iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci.

Avrupa’da, geçirdiği iş kazasını takiben bir yıl içinde yaşamını yitiren kişinin ölümü bu kategoride değerlendiriliyor. Buna göre 27 üyeli AB’de 2018 verilerine göre en fazla iş kazası Avrupa’nın en güçlü ekonomisi Almanya’da meydana geldi. 2018’te 877 bin 501 iş kazasının yaşandığı ülkede kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 397 oldu.

AB’nin en fakir ülkelerinden Romanya’da ise 2018 yılında meydana gelen toplam 4 bin 623 kazada ölen işçi sayısı 235. Ancak oran olarak düşünüldüğünde Almanya’da her 2210 kazada 1 kişi ölürken, Romanya’da her 20 iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti.

Eurostat verilerine göre toplam 27 AB ülkesinde meydana gelen iş kazalarında ölen toplam işçi sayısı 3 bin 332 kişi oldu.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

BAYRAMLARDA O SEVİNÇ VE SÜRÜR NİMETLERİNİ ŞÜKRE ÇEVİRMEK…

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

ENFLASYON UÇUYOR MU DÜŞÜYOR MU?

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...