• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te yasaklar yeniden mi geliyor? Vali Gül açıkladı

Gaziantep’te yasaklar yeniden mi geliyor? Vali Gül açıkladı

Gaziantep’te yasaklar yeniden mi geliyor? Vali Gül açıkladı
15 Mart 2021 20:40 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te yasaklar yeniden mi geliyor? Vali Gül açıkladı

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirlerde salgın tedbirlerinde bir değişikliğe gidilmediğini açıkladı.

korona virüs vakalarının artmasının ardından kentte salgın tedbirlerinde bir değişikliğe gidilip  gidilmediğini ve yeniden yasakların uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Vali Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehirlerimizin salgın tedbirlerinde bir değişikliğe gidilmedi. Önümüzde çok kritik 14 gün var! Gelişmeler yakından takip edilecek! Hepimizin seferberlik ruhuyla kurallara uyup yakın çevremizin de uymasını hatırlatması gerekiyor” paylaşımında bulundu.

BAKAN KOCA VAKALARIN ARTTIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, “Mutant virüsler yayılım hızını artırmıştır. Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka çok hasta potansiyelini barındırıyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef gün geçtikçe mutant virüsler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Mutant virüsle enfekte olduğu tespit edilen kişileri daha sıkı izolasyon kurallarına tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, bir ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve bir adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir. Bu hızlı bulaşan varyantlara karşı halen tedbirden ve aşıdan başka silahımız yok. Bu silahlarımızın yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Ancak her ikisinin de zorlukları var. Aşı için küresel bir tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Gözler artan vakalara karşı yeniden yasakların gelip gelmeyeceğine çevrilmişti.

Bilim Kurulu Toplantısı ile ilgili araştırmalar hızlandı. Koronavirüs önlemlerinin gündeme geldiği Bilim Kurulu Toplantısı her hafta belirli tarihlerde düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantı 10 Mart tarihinde gerçekleşti. Şimdi gözler bu haftaki toplantıya çevrildi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...