• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te okullarda sınavlar ne zaman yapılacak? Vali Gül açıkladı

Gaziantep’te okullarda sınavlar ne zaman yapılacak? Vali Gül açıkladı

Gaziantep’te okullarda sınavlar ne zaman yapılacak? Vali Gül açıkladı
01 Mart 2021 22:45 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te okullarda sınavlar ne zaman yapılacak? Vali Gül açıkladı

Gaziantep Valisi Davut Gül, yasakların kaldırılmasının ardından okullarda ve sınavların seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze yapılacağını açıkladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yasakların kaldırılmasının ardından okullar ve sınavlarla ilgili açıklama yaptı. Vali Gül sosyal medya hesabı üzerinden “Gaziantep sarı renkle gösterilen orta riskli kategorideki iller arasındadır. Sınavlar; haftaya, seyreltilmiş sınıflarda, yüz yüze yapılacaktır. Ders programlarını okul idarecileriniz ve öğretmenlerimiz velilerimize/öğrencilerimize duyuracaklardır. İyi dersler” paylaşımında bulundu.

Normalleşme sürecinde vatandaşlara da seslenen Vali Gül, “Sevgili hemşehrilerim, Gaziantep orta riskli İller kategorisinde bulunuyor. Kurallara uyarsak düşük riskli kategoriye düşebiliriz. Hayatın ne kadar normalleşeceğine hepimizin yaptıkları ya da yapmadıkları etkili olacak” dedi.

 

Korona virüs salgınındaki artışlar nedeniyle ilk dönemin büyük bölümünde uzaktan eğitim modeli ile devam öğrencilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim duyurusu geldi. Buna göre sınavlar, okullarda yüz yüze yapılacak.

okullarda tüm sınıf seviyelerinde 1’inci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak, eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanması sağlanacak ve birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar e- Okul sistemine işlenerek tamamlanacak.

Resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. Valilik il hıfzıssıhha kurullarınca ‘yerinde karar’ uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir. Sınavlarda ona göre belirlenecek” denilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacak. Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime 5, 6, 7, lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplarla haftada 2 gün başlanacak.Yüz yüze eğitime, seyreltilmiş gruplar halinde, ortaokul 8. sınıflarda haftada 12-22 saat,12. sınıflarda haftada 16-24 saat olarak başlanacak. Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi’den itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...