• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te delta varyantı var mı? Sağlık Müdürü açıkladı

Gaziantep’te delta varyantı var mı? Sağlık Müdürü açıkladı

Gaziantep’te delta varyantı var mı? Sağlık Müdürü açıkladı
29 Haziran 2021 09:55 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te delta varyantı var mı? Sağlık Müdürü açıkladı

Gaziantep Sağlık İl Müdürü:” Aşılama çalışmalarında Gaziantep’te ulaşılabilirliğimiz çok yüksek. Her gün artarak devam eden bir ivme yakaladık. Vaka sayımız düşüyor. İngiltere mutasyonu dışında farklı bir varyant söz konusu değil. ”

Bakan Koca; Delta varyantıyla ilgili 134 vakanın olduğu Türkiye’nin, Gaziantep hariç toplam 16 ilinde görüldüğünü kaydetti.

Delta varyantlı virüsün Yoğunluklu olarak İstanbul’da görüldüğünü ifade eden Bakan Koca, 134 vakanın 82’si İstanbul’da, 18’i Düzce’de, 8’i Van’da, 4’ü Ankara’da, 3’ü İzmir’de olmak üzere diğer illerimizde de görüldü” ifadelerini kullanmıştı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tirraki, Bırakın delta varyantını, Gaziantep’te İngiltere mutasyonu dışında farklı bir varyantlı virüs bulunmadığını söyledi.

Tiryaki yaptığı açıklamada; “Aşılama çalışmalarında Gaziantep’te ulaşılabilirliğimiz çok yüksek. Her gün artarak devam eden bir ivme yakaladık. Vaka sayımız düşüyor. İngiltere mutasyonu dışında farklı bir varyant söz konusu değil. Aşı ile hepsinin üstesinden geleceğiz” dedi.

Delta varyantının en sinsi özelliği, enfekte olanların boğazlarında çok hızlı bir şekilde, çok yüksek bir viral etkiye yol açmasıdır. Bu yüzden insanlar enfekte olduklarını fark etmeden virüsü başkalarına bulaştırabilir. Hastaların klinik şikayetleri daha çok grip-nezle gibi burun akıntısı, ateş, yorgunluk, kas ağrısı gibi başlayıp, akciğeri etkilediğinde de kuru öksürüğe ve nefes darlığına neden olur.

Delta plus, Delta varyantının yeni mutasyonudur. Tıbbi literatürde bu mutasyonun adı K417N‘dir. Delta Plus varyantı daha hızlı bulaşıcı özelliğe sahiptir. Delta plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan’da “endişe verici varyant” kategorisinde değerlendirilmektedir.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...