• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep Valiliği’nden son dakika yasak açıklaması

Gaziantep Valiliği’nden son dakika yasak açıklaması

Gaziantep Valiliği’nden son dakika yasak açıklaması
09 Nisan 2021 21:47 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Valiliği Cumartesi-Pazar günleri uygulanacak yeni yasak kararlarını açıkladı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni yasak kararı aldı.

Gaziantep Valiliği’nden son dakika yasak açıklaması

Gaziantep Valiliği’nden yeni kararlar açıklandı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında toplanarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 09.04.2021 tarih ve 6354 sayılı genelgesi görüşülmüş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Vatandaşlarımızın yemek ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 10-11 Nisan Cumartesi ve Pazar günlerinde lokanta, kafe, restoran, gibi yeme içme yerlerinin 10:00-24:00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet vermelerine, tedbirlere ve alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususuna oy birliği ile karar verilmiştir. Gaziantep Valiliği’nden yasak bu şekilde duyuruldu.

 

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, hafta içi 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonları için cuma günü saat 21.00’den pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtilmişti.
Buna göre, hafta sonu için uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması, bugün saat 21.00’de başlayacak. Kısıtlama, 12 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.
Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri de saat 20.00’de kapanacak.
İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce çıkarılan genelgelerle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alındı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...