• Anasayfa /
  • /
  • GAÜN’lü Doç. Dr. Gökçe, ulusal ve uluslararası medyanın ilgi odağı oldu

GAÜN’lü Doç. Dr. Gökçe, ulusal ve uluslararası medyanın ilgi odağı oldu

25 Ekim 2023 22:08 Eğitim

Gaziantep Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, ulusal ve uluslararası medyanın ilgi odağı haline geldi.
Siyaset bilimi, seçim sistemleri, terör, iç ve dış güvenlik konulardaki uzmanlığı ile bilinen Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, hemen her gün bir ya da birkaç televizyon kanalında gündemi değerlendiriyor. Ulusal kanalların yanında dünyanın farklı ülkelerinden yayın yapan uluslararası medya tarafından da sıklıkla Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe’nin görüşlerine başvuruluyor.
Doç Dr Ali Fuat Gökçe’nin uluslararası ve ulusal televizyonlarda, gazetelerde ve haber sitelerinde (Al Jazeera, Al Ain, Al Araby, İran İrna, Rusya Sputnik, İsviçre Tv ve Radyo, Azerbaycan Tv.leri, CNN Türk, A Haber, TV NET, 24 TV, Ulusal Kanal, Akit Tv, TRT Haber, TRT Arapça, TRT Kürtçe, Habertürk, TGRT Haber, Ülke TV, Global Haber, CRI Türkçe (Çin Radyosu) iç ve dış politika konusunda yaptığı yorumlar ve değerlendirmeler izleyicilerin büyük ilgisini görüyor. Doç. Dr. Gökçe ayrıca, Yeni Şafak, Aydınlık ve Star Gazetelerinde de gündemle ilgili makaleler yazmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanında her hafta 10 kadar televizyon kanalının yayınına katılan Gaziantep Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, bir televizyon kanalının yaptığı araştırmaya göre bir hafta içerisinde en fazla yayına çıkan akademisyen unvanını almış.
Ulusal ve uluslar arası medyanın peşinden koştuğu Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, ne yazık ki, yaşadığı şehir olan Gaziantep’te ne çalıştığı üniversiteden ne de diğer yetkili kurum ve kuruluşlardan gerekli desteği görmüyor. Gaziantep’teki etkinliklere davet edilmediği gibi, profesörlük unvanı da verilmiyor. 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, kimseden medet ummadan, hiçbir siyasetçiye boyun eğmeden devletine sahip çıkmaya, hizmet etmeye devam ederken, yaşananlardan dolayı da kırgınlık duyuyor.

DOÇ. DR. ALİ FUAT GÖKÇE KİMDİR?
Ali Fuat Gökçe 1967 Van doğumlu. Gazi Ortaokulu mezunu. 1981-1985 yıllarında Kuleli Askeri Lisesinde okudu. 1985-1989 yıllarında Kara Harp Okulunda okudu. 1989 yılında Jandarma Teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde 2008 yılına kadar çeşitli kademelerde görev yaparak, 2008 yılında Jandarma Binbaşı rütbesinde emekli oldu. 1993-1996, 2000-2002, 2006-2008 yıllarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede komando birliklerinde görev yaptı. Ayrıca 1997-1998 yılları arasında Antalya’da turist arabalarını yakan terör örgütüne karşı başlatılan operasyonlarda komando bölüğüyle katıldı. 1993-1996 yıllarında Mardin Jandarma Komando Taburunda görevliyken Şırnak Gabar dağında katıldığı bir operasyonda bir gün boyunca süren çatışmada sevk idaresi sonucu zayiat vermeden teröristleri etkisiz hale getirmesi sebebiyle Silahlı Kuvvetler Üstün Feragat ve Cesaret Altın Madalyası ile taltif edildi. Girdiği çatışmalarda iki kulağında işitme kaybına uğradı. 2002-2006 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığının göz bebeği olan Foça Jandarma Komando Okulunda komando yetiştirdi.
2004-2006 yıllarında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans yaptı. 2007-2011 yıllarında Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Doktora eğitimini tamamladı. 2012 yılında Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde akademik hayata başladı. 2014-2018 yıllarında Kilis 7 Aralık Üniversitesinde görev yaptı. İslahiye ve Kilis’te dekan yardımcılığı görevinde bulundu. 2018 yılında Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüste göreve başladı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri kurucu bölüm başkanlığını yaptı. Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans programını aktif hale getirdi. 2017 yılında Doçent unvanını elde etti. 2022 Nisan ayında doçent bekleme süresini doldurmasına rağmen halen profesör unvanı için Gaziantep Üniversitesi tarafından kadro çalışması yapılmadı. 18 aydır kadro bekliyor.
Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe siyasi partiler, seçim sistemleri, terör, iç ve dış güvenlikle ilgili çalışmalar yapmaktadır. Siyasal Partilerde Lider ve Yönetim Değişimi kitabıyla Siyaset Bilimi Kavram ve Tanımlar isimli kitapları mevcuttur.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...