GAÜN’den Enerji de Büyük Atılım

29 Ocak 2024 15:05 Eğitim

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2023 Genel Raporu’nda kişi başı elektrik enerjisi tüketimi azlığı ve enerji verimliliği yatırımları kapsamında gösterdiği performansla Türkiye genelinde ilk beş üniversite arasında yer aldı.
GAÜN Enerji Verimliliği Yatırımının En Yüksek Olduğu 3. Üniversite
GAÜN’ün sürdürülebilirlik çalışmaları ve Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından bildirilen verilere göre, yayınlanan 2023 YÖK İzleme ve Değerlendirme 2023 Genel Raporu’nda sürdürülebilirlik alanında 28,39 Kw/saatlik kişi başı elektrik enerjisi tüketimi ile tüketimin en düşük olduğu üniversiteler arasında 4. ve enerji verimliliği yatırımının en yüksek olduğu üniversiteler sıralamasında 228,8 Kw/saatlik yatırım ile 3. oldu.
Enerji Yatırımları Devam Ediyor
GAÜN Araban Meslek Yüksekokulunun yürütmüş olduğu 28.138 m2 ve 166.800 m2’lik alan kullanılarak 9900 kWe (AC) ve 9780 kWe (AC) enerji üretmeyi amaçlayan ‘Gaziantep Üniversitesi Güneş Enerjisi Alan Projesi (GAUNGES1, GAUNGES2)’, ve ‘Enerji Yönetimi Uygulama ve Araştırma 1 mW Güneş Enerjisi Santrali ’ çalışmaları ise enerji yatırımlarının içerisinde yer alıyor. Ayrıca sürdürülebilirlik kapsamında yapılan farkındalık çalışmaları, mevcut tüketimin azaltılarak üretimin arttırılması ve kaynakların kontrollü kullanımına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...