Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkan Cengiz Şimşek’in attığı önemli adımlar neticesinde; alt ve üst yapısı büyük ölçüde tamamlanmış, çevre ile uyumlu, dünyadaki değişime ve gelişime ayak uydurabilen mega projeleriyle 2022 yılına damga vurdu.
Yenilenebilir enerji, istihdam, üretim ve ihracat rakamlarıyla gündemden düşmeyen Gaziantep OSB, Fırat su, Otoyol ve OFSİM projelerinin yanı sıra pandemi öncesi ve sonrası yaşanan krizlere rağmen kentte başta eğitim olmak üzere sosyal yaşama katkı konusunda da takdir şayan bir yılı geride bıraktı.
İSTİHDAMDA REKOR KIRILDI
Şimşek, Türkiye’nin en cazip OSB’lerinden biri olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin daha da tercih edilebilir bir hale gelmesi için proje üstüne proje geliştirdi. Toplamda 5 bölgeden oluşan OSB’de aylık ortalama 400 milyon kilowattsaat enerji, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyor. Türkiye’de kullanılan enerjinin yüzde 2’sini Gaziantep OSB’de 140 bin civarında işçinin istihdam edilirken yeni yatırımlarla bu rakam artmaya devam ediyor.
TARİHİ PROJELER YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Şimşek, 2022 yılında Gaziantepli sanayicilerin su hayalini gerçekleştirdi. Bu proje ile Fırat Nehri’nin suyunu 100 kilometrelik mesafeden Gaziantep Organize Bölgesi’ne getirecek projenin ihalesi yapıldı. Tarihi proje ile kent ihracatının yüzde 20 artması hedefleniyor.
LİSTELERE GAZİANTEP OSB AĞIRLIĞI
Türkiye ekonomisinin Süper Ligi olarak nitelendirilen ISO 500 listesine giren Gaziantepli firma sayısı her yıl arttı. GAOSB 2. kısım sosyal tesislerin yanında 16.329 metrekare inşaat alanlı 4 bloktan oluşan 7 adet müstakil iş merkezi, 2 adet dükkan ve 24 adet ofis içeren OSFİM projesinin ihalesi Mart ayında yapıldı. 4. Çarşı Projesi hayata geçiriliyor.