Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Mart ayı eğitim takvimini kamuoyuna duyurdu.
Düzenlediği online eğitimlerle etki alanını giderek genişleten Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Mart ayı eğitim takvimini kamuoyuna duyurdu. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; “Dış ticaret ve ihracat başta olmak üzere birçok farklı alanda gerçekleştirdiğimiz eğitimler aracılığıyla sadece bölgemizde değil, ülke çapında daha fazla insana ulaşmak temel amacımız.” ifadelerini kullandı.
Bir önceki ay düzenlenen eğitim programlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kileci; “Şubat ayında düzenlediğimiz 9 webinarımıza toplam 4.721 kişi katıldı. Yoğun talep gören eğitimlerimizin çoğunu YouTube kanalında da paylaşıyoruz. Düzenlediğimiz klasik eğitimlerimizin yanında ihracatçımızı direkt ilgilendiren önemli konuları da gündeme alıyoruz. 24 Şubat tarihinde gerçekleştirdiğimiz ‘Avrupa Yeşil Düzeni’ne yönelik eğitimde de bölge ihracatçılarımıza çok önemli bilgiler aktardık. Belli bir ihtiyaca yönelik ve doğru tekniklerle hazırlanmış eğitimler, yüz yüze veya dijital ortam fark etmeksizin insanların ilgisini çekiyor. İhracatçımızı doğrudan veya dolaylı biçimde ilgilendiren her türlü konuda, uzman kişileri ağırlayarak eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Eğitimlerimize duyulan ilgi bizleri hem mutlu ediyor hem de eğitimlerimizi daha da geliştirmemiz yolunda teşvik ediyor.” şeklinde konuştu.
GAİB’de eğitimlerin tamamı ücretsiz ve sertifikalı
Yeni dönem eğitimleri hakkında da bilgi veren Kileci; “Birliklerimiz Mart ayında 7 webinar gerçekleştirmeyi planlıyor. Tamamı ücretsiz olan online eğitimlerimiz arasında; ‘Kendinin En Üst Versiyonunu Dizayn Et’, ‘İş Dünyası İçin Hukuk’, ‘İşletmelerde 8 Büyük İsraf Analizi’, ‘Satış Kapama’, ‘Performans Yönetimi ve Kazandıran Geri Bildirim’, ‘Tedarik Zinciri Yönetimi’ ve ‘Müşteri Şikayet Yönetimi’ konu başlıkları yer alıyor. Eğitimlere katılmak isteyenler, Birliklerimizin internet sitesi üzerinden müracaat edebilirler. Bu noktada katılımcılarımıza eğitim bitiminde sunduğumuz değerlendirme anketlerini de hatırlatmak isterim. Katılımcılarımız tarafından doldurulan ve oldukça önem verdiğimiz değerlendirme anketleri, ilerleyen süreçte eğitimlerimizi şekillendirmede bizlere yol gösterici oluyor.” diye konuştu.
E-Ticaret & E-İhracat Uzmanı Yetiştirme Eğitimlerine İlgi Büyük
İhracatta dijital dönüşüm ve e-ticaret trendine ilişkin olarak GAİB’in periyodik biçimde düzenlediği, her biri 150 saat süren “E-Ticaret & E-İhracat Uzmanı Yetiştirme Eğitimleri” de tüm hızıyla sürüyor. Şubat ayında başlayan 10. dönem E-Ticaret & E-İhracat Eğitimi’nin Mart ayı içinde tamamlanması planlanırken, çalışanlara yönelik olarak mesai saatleri dışında hazırlanan akşam programının da Mart ayı içinde yeni mezunlarını vermesi bekleniyor. 15 Mart’ta başlayıp 28 gün boyunca sürecek “Yeni Nesil Uygulamalı Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi” de bu ayın dikkat çeken uzun soluklu eğitimleri arasında. Gerçekleştirdikleri dış ticaret eğitimlerinin önemine değinen GAİB Koordinatör Başkanı Kileci; “Biliyorsunuz, Birliklerimiz üye firmalarımızın nitelikli istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenli olarak online ‘Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı’ düzenliyor. Uzun soluklu sertifikalı eğitimlerimiz ile sektöre yeni dış ticaret uzmanları kazandırıyoruz. Devamındaki süreçte ise bu mezunlarımızı planlı bir şekilde sektöre kazandırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda, dış ticaret alanında yer alan firmalara yönelik olarak ‘Dış Ticaret Elemanı İstihdam Havuzu’ oluşturduk. Havuzumuzda şu anda, eğitimin sonunda yapılan değerlendirme sınavını başarıyla geçerek bizimle CV’sini paylaşan 45 mezun var. Dış Ticaret biriminde çalıştırmak amacıyla personel ihtiyacı bulunan üye firmalarımız, https://www.gaib.org.tr/tr/f/75.html linkinde yer alan formu doldurmaları halinde mezunlarımızın özgeçmişlerine Birliklerimiz aracılığıyla ulaşabiliyor. Bu yolla tam 42 dış ticaret uzmanımız üye firmalarımızın dış ticaret departmanlarında çalışmaya başladı. Buna ek olarak hâlihazırda firmalarımızın ilgili bölümünde çalışmakta olan 30 mezunumuz da sektördeki uzmanlıklarını derinleştirmiş oldu. Eğitimlerimiz yoluyla her geçen gün daha fazla nitelikli personel yetiştirmek ve daha fazla insana istihdam sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar Sertifikalarına Dijital Ortamdan Ulaşabiliyor
Son olarak eğitim sonrası katılımcılar için hazırladıkları sertifikalara değinen Kileci; “Kısa ve uzun soluklu olmak üzere çok sayıda eğitim düzenliyoruz. Eğitimlerimizi organize etmek kadar, eğitim sonrasında sertifikaların dağıtım sürecini planlamak da oldukça önemli. Sertifikasyon kısmını dijital sisteme aktararak katılımcılarımızın eğitim sertifikalarına ulaşmasını kolaylaştırdık. Daha önce yaptığımız açıklamada, 2021 yılında oluşturulan sertifika ve katılım belgelerine web sitemiz üzerinden ulaşılabileceğini duyurmuştuk. Katılımcılarımız artık geriye dönük biçimde 2020 yılına ait belgelerini de dijital ortamda temin edebilecekler.” diye konuştu.
Gençlerin İhracat Ordusuna Katılması Çok Kolay
GAİB koordinasyonunda düzenlenen Mart ayı eğitimleri 2 Mart 2021 Salı günü başlıyor. Katılmak veya daha detaylı bilgi almak isteyenler https://www.gaib.org.tr/tr/haberler/mart-2021-egitim-takvimi-205.html linki üzerinden eğitim takvimine ulaşıp kayıt yaptırabilecekler. Online platform üzerinden gerçekleştirilecek eğitimlerin toplantı davet linki ise ilgili eğitimin başlayacağı gün e-posta ve SMS ile katılımcılara gönderilecek. Katılmak için herkesin başvurabileceği online seminerlerimiz hakkında öneri veya değerlendirmelerde bulunmak isteyenler, her eğitim sonrası kendilerine gönderilecek değerlendirme anketini doldurabilecek ya da gaibegitim@gaib.org.tr adresine yazabilecekler.
************//////////////
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 1-7 Mart tarihlerinde 31 yıl önce kurumsallaşma sürecinin tamamlanmasıyla yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin kuruluşunun yıldönümünü kutluyor.
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven Muhasebe Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Özseven mesajında; muhasebe mesleğinin devlet ile işveren arasında bir köprü görevi gördüğünü ifade ederek yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğunun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Özseven açıklamasında; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.
Biz meslek mensupları olarak üreten, çalışan, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyoruz. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. 31 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet etmekteyiz.
2021 yılı itibariyle 32 yıllık bir süreci geride bırakan mesleğimiz; devlet ile işveren arasında bir köprü görevi görmektedir. Mesleğimizin tüm iş alanlarını kapsaması nedeniyle kamu maliyesi ve işletmelerin güçlenmesinde öncü rol oynamaktadır. Bu nedenledir ki; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler olarak mesleğimizin öneminin farkına varılması ve uluslararası platformlarda hak ettiği yeri alması temennimizdir.
Bizler kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktayız. Buna istinaden üyelerimize yönelik getirilen yıllık en az 30 saatlik zorunlu eğitimde mesleğimizin kariyer mesleği olması hedeflenmektedir. Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğunun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.
Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.