Ertuğrul Kaya’dan 25 Aralık mesajı

Ertuğrul Kaya’dan 25 Aralık mesajı
25 Aralık 2020 00:31

DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Gaziantep Savunmasının savaş tarihinde özel bir yeri olduğunu söyledi.

Gaziantep’in Kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Ertuğrul Kaya, Gaziantep’in şehitler, gaziler ve kahramanlar şehri olduğunu belirterek bu mirasın sahipleri olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

“25 Aralık 1921 tarihi bizim için özel ve anlamlı” diyen DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya “Gaziantep 11 ay boyunca düşmanın 70.000 mermisine bedenini siper eden tek şehirdir. Burası toprak altında bile düşmanla savaşan yiğitlerin şehridir” ifadelerini kullandı.

‘25 Aralık 1921 tarihi bizim için özel ve anlamlı’ diyen başkan Kaya “11 ay süreyle, kendi imkanlarıyla şehrini savunan Gaziantep’in 6317 şehit vererek bağımsızlığını kazandığını söyledi. Kaya açıklamasında “Anteplilerin 1921 yılının zor koşullarında verdiği mücadelenin farkındayız. Bizler 25.000 nüfus için yiyecek olarak 25 kilo erzakın kaldığı, zerdali çekirdeğinden, melengiçten, fıstık kabuğundan ekmek yapıp savaşan insanların olduğu bir şehrin evlatlarıyız. Bugün Şahinbey’in, Şehit Karayılan’ın, Şehit Kamil’in mirasına sahip çıkmak ve ileriye taşımak bizim için en önemli görevdir. Bu vesileyle 25 Aralık kurtuluş bayramımızı kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Gazi şehrimizin bağımsızlığının 99’uncu yılını kutluyorum. Gaziantep’imizin kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...