‘DEVA Partisi örnek bir davranış sergiledi’

‘DEVA Partisi örnek bir davranış sergiledi’
23 Aralık 2020 21:43 Kaynak : Leyla Gevrek

DEVA Partisi, Gaziantep Şizofreni Hastalıkları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Acıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya ile Şizofreni Hastalıkları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Acıoğlu, görüş alışverişinde bulundular. DEVA Partisi’ne gösterdiği duyarlı davranış nedeniyle teşekkür eden Serpil Acıoğlu “Deva Partisi’nden gelen talep üzerine şizofreni konusunda derneğimizin 12 yıllık birikimini paylaştık. Böylece ilk defa bir siyasi parti, derneğimizden doğrudan bilgi talebinde bulunmuş oldu. Umarız, toplum adına çözüm üretmesi gereken tüm siyasi partilere örnek olur” dedi. Şizofreni hastalarının hep toplumdan dışlandığını ve damgalandığını belirten Acıoğlu, “Bizim sesimizi kimse duymuyordu. Şizofreni hastaları toplunda hep dışlanıyor. Bizler bu derneği 12 yıl önce kurarken, hastaların ve yakınlarının sesi olmak istedik. DEVA Partisi de bu yolda çok önemli bir davranış örneği sergiledi” dedi.

Acıoğlu, dernek olarak kuruldukları günden bu yana toplumda oluşan ön yargıları yıkmak için mücadele verdiklerini dile getirdi. Acıoğlu, “Gaziantep’te başta şizofreni hastalarımız olmak üzere ruh hastalıkları ile ilgili toplumsal bilinçlenmeyi sağlayarak farkındalık oluşturmak hedefindeyiz. Böylece hem hastalıkların tedavisinde, hem de hasta yakınlarının tedavi süreçlerinde ihtiyacı olan sosyo-psikolojik desteklerin sağlanmasında izlenmesi gereken yöntemlerin ortaya konmasını sağlamaktır. Hasta ve yakınlarının sivil toplum örgütlerinde bilincini geliştirerek devlet ve toplumla kaynaşmalarını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya da “Şizofreni hastaları ve yakınlarının yaşadığı zorluklar ve neler yapılması gerektiği konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Şizofreni kişilik özelliği ya da zeka ölçütü değildir. Ruhsal bir hastalıktır. Bu nedenle “şizofren” kelimesinin toplumda onur kırıcı şekilde kullanılması hasta ve yakınlarını incitmektedir. Ayrıştırma dilinden her şekilde uzak durmalıyız şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...