Alkışlar Gaziantep polisine

23 Ocak 2021 12:26 Asayiş

Gaziantep polisi uyuşturucu operasyonunda 47, hırsızlara yönelik çalışmalarında ise 43 kişiyi yakaladı.

Polis, suçlulara yönelik operasyonlar devam ederken, suçlara karşı vatandaşları bilgilendirme çalışmalarını da ihmal etmiyor.

Kentte düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 47 kişi yakalandı. Emniyetin hırsızlık olaylarına yönelik çalışmalarında ise 43 kişiye yasal işlem yapıldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu, hırsızlık ve diğer suçlara yönelik operasyonları devam ediyor. Emniyetin çalışmaları büyük takdir topluyor. İl Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalara yönelik açıklamasında, “Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 47 şüpheli şahsa uyuşturucu madde bulundurmak kullanmak ve ticaretinden işlem yapılmış, 3 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs ise adli kontrol almıştır. Hırsızlık olaylarına yönelik yapılan çalışmalarda 43 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 15 faili meçhul olay aydınlatılmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. Ayrıca 99 aranan şahıs yakalanmış, 62 şahsa ise kabahatler kanunundan işlem yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda; 697 gr uyuşturucu madde, 477 adet uyuşturucu hap, ruhsatsız 6 tabanca, 4 tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çalıntı 1 araç, 2 motosiklet, 3 cep telefonu ile çok sayıda çeşitli çalıntı malzeme, 66 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 839 paket kaçak sigara, 24 adet kesici alet ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Emniyetin dilenci ve sokaklarda çalışan çocuklara yönelik operasyonlarıyla ilgili olarak ise, “Çocuk Şube Müdürlüğümüzce, Dilencilikle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve kavşaklarda yapılan denetimlerde, dilenip/çalıştığı tespit edilen 4 çocuğun ailesine gerekli yasal işlemler yapılmıştır” denildi.

Emniyet güçleri sadece suçlulara yönelik operasyonlarıyla değil, bilgilendirme çalışmalarıyla da alkış hak etti.  Emniyet, “Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla TDP Ekiplerimiz, “En iyi Narkotik Polisi; Anne” ve UYUMA Projeleri hakkında bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor” açıklaması yaptı.

Şehitkamil ilçesinde düzenlenen operasyonda ise Selahaddin Eyyubi Mahallesinde yapılan çalışmalarda, M.B. ve E.E isimli 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 393.5 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, şüpheli şahıslar hakkında yasal işlemlere başlatıldı.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...