WhatsApp açıklama yaptı! Hesaplar silinecek mi?

WhatsApp açıklama yaptı! Hesaplar silinecek mi?
15 Mayıs 2021 10:49 Kaynak : HABER MERKEZİ

WhatsApp’ın kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan güncelleme süreciyle ilgili WhatsApp’tan açıklama yapıldı.

WhatsApp açıklama yaptı! Hesaplar silinecek mi?

Sosyal medya mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta sözleşmesini yenilemeyenler için verilen süre 15 Mayıs bugün itibari ile son eriyor. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ve Rekabet Kurumu bilindiği üzere şirket hakkında inceleme başlatmış ve her iki taraf ta sonucu beklemeye başlamıştı. WhatsApp’ın kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan güncelleme süreciyle ilgili şirketten açıklama geldi. WhatsApp’ın açıklamasında “Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Facebook firmasının bünyesinde bulunan ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın sözleşmesini yenilemeyen kullanıcılar için ne olacağı merak konusu oluş ve bu konuda bir çok spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Haliyle bütün kullanıcılar peki şimdi ne olacak sorusunu sıkça sordular. WhatsApp’tan beklenen açıklama son dakika olarak geldi.

WhatsApp Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Son dakika olarak yapılan açıklamada WhatsApp, gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarındaki güncellemenin yürürlüğe girdiği 15 Mayıs’ta ‘’kişisel mesajlarınızı göremiyor’’ ve ‘’hesabınızı silmeyeceğiz’’ mesajını paylaştı.

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat’ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs’a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir süre sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

Birçok kullanıcı bu nedenle diğer mesajlaşma uygulamalarına geçmek zorunda kalmıştı. Görünen o ki uygulama kullanıcıları firmaların istediği kuralları istediği zaman hayata geçirebilme ve bunu dayatma şeklinde yapabilmelerine imkan vermeyecekler.

Uygulamayı kullanmak isteyenler için zorunlu olan güncellemeyi kabul etmediklerinde yavaş yavaş uygulamanın bazı alanlarını kullanamayacağı ve sürecin sonunda uygulamayı hiç kullanamayacağı belirtilmişti.

Daha önce son tarih olarak duyurulan 8 Şubat, gelen tepkilerin ardından 15 Mayıs’a uzatılmıştı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...