Vali Gül’den korkutan uyarı

Vali Gül’den korkutan uyarı
20 Şubat 2021 13:25 Kaynak : HABER MERKEZİ

Vali Gül’den korkutan uyarı

Gaziantep Valisi Davut Gül, korona virüs vaka sayılarının geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Vali Gül sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Gaziantepli hemşehrilerim, yasakların kalkması için hepimizin bıkmadan, usanmadan kurallara uyması gerekiyor. Vaka sayılarımız maalesef geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde. Lütfen sosyalleşme ya da taziye gibi sebeplerle bir araya gelmeyelim”  uyarısında bulundu.

Vali Davut Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayı paylaşarak Gazianteplilere uyarılarda bulundu. Vali Gül Bakan Koca’nın “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşecegiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımı ile Gaziantep’te korona virüs vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti.                                                            

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs  vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışmanın söz konusu olduğunu ve artık tedbirlerle ilgili vaka sayılarına göre “yerinde karar” dönemine geçildiğini duyurmuştu.

Koca, video konferans yöntemiyle katılarak başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamasında yerinde karar dönemi ile ilgili şu bilgileri vermişti:

“Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre ‘yerinde karar’ dönemine geçiyoruz. Covid-19’a karşı şu anda en güçlü iki silahtan birinin aşı, diğerinin ise doğru bilgi olduğunu biliyoruz. Hem aşıyı hem de doğru bilgiyi toplumda yaygınlaştırmak için gereken her şeyi yapacağız. Salgın yönetiminde ‘yerinde karar’ döneminde olduğumuzdan geçen hafta söz etmiştim. Yerinde alınacak kararlara esas olması amacıyla bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu verileri her hafta düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Daha detaylı göstergelere ilişkin çalışmalar da yapılmaktadır.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...